Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:41:43 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:49

Με Οικουμενικό Πατριάρχη ο Σ. Τσιτουρίδης

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Ιδιαίτερη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο είχε στην Κωνσταντινούπολη ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια επισκέψεώς του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κατά την συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία και το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου σ’ έναν ανοιχτό κόσμο καθώς και των σχέσεων του με την Εκκλησία της Ελλάδος.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:47

Σύσκεψη για Ο.Π.Α.Α.Χ. και LEADER από ΤΕΔΚ

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Με πρωτοβουλία του Προέδρου Δ.Σ. Δημήτρη Σισμανίδη, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη, το Σάββατο9 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παπαγιαννίδη και με θέμα την διαδικασία ένταξης έργων στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) και LEADER.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:43

Μαζική η απεργία μικρές οι πορείες

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του νομού Κιλκίς στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό, που κήρυξαν το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, την περασμένη Τετάρτη.
Δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, δήμοι, νοσοκομεία και τράπεζες, ήταν σχεδόν κλειστά, με τα ποσοστά συμμετοχής να κινούνται σε υψηλά επίπεδα.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:28

Η νομαρχία Κιλκίς στην AGROTIKA

Συντάκτης: Eidisis.gr
  Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε για μία ακόμη χρόνια η γνωστή έκθεση AGROTICA που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 10 Φεβρουαρίου 2008.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς, συνεπής πάντοτε στην παρουσία της σε μεγάλα γεγονότα που βοηθούν στην προβολή του Νομού μας στο Πανελλήνιο, συμμετείχε στην συγκεκριμένη έκθεση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (stand), όπου αφενός οι παραγωγοί μας είχαν τη δυνατότητα να επιδείξουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες και αφετέρου διαφημίστηκαν οι φυσικές ομορφιές του τόπου μας.
Απίστευτο κι όμως ελληνικό. ΥΠΕΧΩΔΕ και οργανισμός εργατικής κατοικίας περιμένουν από το περασμένο καλοκαίρι κάποια στοιχεία ιδιοκτητών από το δήμο Αξιούπολης προκειμένου να συνταχθεί το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και να δημοπρατηθεί η κατασκευή των 48 κατοικιών. Κι ενώ κατηγορούν ουσιαστικά το δήμο για αδιαφορία - τι άλλο θα σήμαινε τόση αναιτιολόγητη καθυστέρηση;- η Δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου δηλώνει ότι από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα απέστειλε δυο φορές τα αιτηθέντα στοιχεία!
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:21

“Ευρωπαϊκός” ο δήμος Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr
Στη 12η πανελλαδικά θέση βρίσκεται ο δήμος Κιλκίς, όσον αφορά την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, θέση που επάξια του προσδίδει τον τίτλο του “Ευρωπαϊκού” δήμου στο νομό Κιλκίς.
Τον ίδιο τίτλο όμως δικαιούται και η Κοινότητα Λιβαδίων, που παρά το μικρό της μέγεθος μπόρεσε να καταλάβει την414η θέση πανελλαδικά και την 6η σε επίπεδο νομού, μεταξύ των 1014 ΟΤΑ της χώρας και των 12 του νομού Κιλκίς.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:19

Αγιασμός νέων Μαγειρείων στο νοσοκομείο Γουμένισσας

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Πριν λίγες ημέρες το Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας, απέκτησε ένα ακόμα σημαντικό έργο, το οποίο προστίθεται στο σχεδιασμό της Διοίκησης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του, και την κοινωνική προσφορά του.
Το έργο αφορά την γενική ανακαίνιση, και τον εκσυγχρονισμό των Μαγειρείων, με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΕΦΕΤ,  προϋπολογισμού 105.000 _, επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:17

2ο και 3ο Δημοτικό Κιλκίς οι νικητές

Συντάκτης: Eidisis.gr
ΜΑΘΗΤΩΝ                                                                           
ΟΜΙΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ                            
1ο ΚΙΛΚΙΣ   –   ΜΟΥΡΙΩΝ               26  - 17
2ο ΚΙΛΚΙΣ   –   Μ.ΒΡΥΣΗΣ              48  -  5
3ο  ΚΙΛΚΙΣ   –  ΜΥΡΙΟΦΥΤΟY        20  -  0
5ο ΚΙΛΚΙΣ   –  ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ            20  - 13
6ο ΚΙΛΚΙΣ – ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ          30 -  7
2ο ΚΙΛΚΙΣ – 1ο ΚΙΛΚΙΣ                   22 – 15
3ο ΚΙΛΚΙΣ – 5ο ΚΙΛΚΙΣ                   20 – 12
6ο ΚΙΛΚΙΣ – 8ο ΚΙΛΚΙΣ                   33  –  6
3ο ΚΙΛΚΙΣ – 6ο ΚΙΛΚΙΣ                   23 - 21
2ο ΚΙΛΚΙΣ – 3ο ΚΙΛΚΙΣ                   21 – 19
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:15

Διακρίσεις “ΤΟΛΜΗΣ”

Συντάκτης: Eidisis.gr
Πρόκιση ΤAEKWON DO  ανδρών γυναικών διεξήχθη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Οι προκρίσεις ήταν δύο, Νοτίου και Βορείου Ελλάδος και οι προκριθέντες είναι 8 από την Α’ και 8 από την Β’.
Σε αυτήν την διοργάνωση πήρε μέρος και ο Α.Σ. “Η ΤΟΛΜΗ” Κιλκίς με τους Ευστάθιο Πασχαλίδη έως 84gr. και με την Καλασαρίδου Αλεξάνδρα έως 72 kr. Oι οποίοι προκρίθηκαν  για τον πανελλαδικό πρωτάθλημα, που θα γίν ει το Μάρτιο του 2008.
Επίσης και με τον Μιχάλη Δαμιανίδη, που παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε δεν κατάφερε να μπει στην οχτάδα.
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008 13:10

Έτοιμο σε 4 μήνες το μισό αρδευτικό δίκτυο της Αρτζάν

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Επιτόπια αυτοψία στην Αρτζάν πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης, συνοδεία του Ειδικού Γραμματέα του Δ’ Κ.Π.Σ. κ. Δ. Παπαγιαννίδη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων (Υ.Ε.Β.) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δ. Φράγκου και του νέου αναδόχου των αρδευτικών δικτύων ζώνης 2Ζ της Αρτζάν από την κατασκευαστική εταιρία ΄΄Υδραίος΄΄.