Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 8:44:41 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τα ανταποδοτικά τέλη αναφέρονται στις παρεχόμενες υπηρεσίες από το Δήμο για την καθαριότητα και δημόσιο φωτισμό, για κατοικίες, καταστήματα, αποθήκες και αφορά το σύνολο του Δήμου Κιλκίς, δηλαδή πόλη- χωριά- οικισμούς αλλά και τη βιομηχανική περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Σταυροχωρίου.
«Η πρόταση της Δημοτικής αρχής είναι αύξηση σε ποσοστό 23,5% έναντι των ανταποδοτικών τελών του 2007 και ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία. Η μείζον μειοψηφία της Δημοτικής ομάδας ¨ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ¨ καταψήφισε την νέα αύξηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Παύλου Πασσαλίδη.
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 09:58

Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» για τους μετανάστες

Συντάκτης: Eidisis.gr
Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΥΠΕΣΔΔΑ), το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης για την ομαλή προσαρμογή και κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελληνική Επικράτεια», με την επωνυμία «Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ».
Την προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας και των δώρων Χριστουγέννων για το 2007 αποφάσισε για τέταρτη συνεχή χρονιά το διοικητικό συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ., μετά από πρόταση του διοικητή, Γιώργου Βερναδάκη, στο πλαίσιο της προσπάθειας διαρκούς βελτίωσης της εξυπηρέτησης των ανέργων.
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 09:53

Χρηματοδότηση ύψους 4,8 δισ. ευρώ από Δ’ ΚΠ

Συντάκτης: Eidisis.gr
Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο του στόχου σύγκλισης στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Ε(2007) 5337).
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 11:09

Πορεία μαθητών στο Πολύκαστρο

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Στους κεντρικούς δρόμους του Πολυκάστρου πραγματοποίησαν πορεία το πρωί της περασμένης Παρασκευής μαθητές του Λυκείου Πολυκάστρου, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες μάθησης, ένα πιο σίγουρο μέλλον.
Οι μαθητές ξεκίνησαν με κατάληψη του σχολείου και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία στον κεντρικό δρόμο του Πολυκάστρου και μέχρι τη διασταύρωση με τους φωτεινούς σηματοδότες για Αξιούπολη και Κιλκίς.
Οι μαθητές με συνθήματα και πανό έμειναν στη διασταύρωση για 20 λεπτά περίπου, προβάλλοντας και τα αιτήματά τους, μέσω του μέλους του 15μελούς συμβουλίου Θανάση Σγουρού.
Γίνονται θαύματα στις μέρες μας; Δέονται στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες μας μήπως και φέτος αποφευχθεί το γενικό μπάχαλο των τελευταίων ετών   και πληρωθούν έγκαιρα τις επιδοτήσεις ώστε να κάνουν γιορτές. Συλλειτουργοί στη δέηση και οι καταστηματάρχες του Κιλκίς και εν γένει οι άνθρωποι της αγοράς που αναμένουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των επιδοτήσεων για να ζεστάνουν τα ισχνά ταμεία τους.
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 11:04

Συναντήσεις Συμεωνίδου με Τοπικά Συμβούλια

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Στις συνεδριάσεις των τοπικών συμβουλίων όλων των δημοτικών
Η αρχή έγινε την Δευτέρα 5-11-07 στην Γοργόπη και ακολούθησαν οι επισκέψεις της Τρίτης 6-11-07 στον Φανό, της Πέμπτης 8-11-07 σε Σκρά και Κούπα, της Παρασκευής 9-11-07 στα Πλάγια και  ακολούθως σε Ρύζια, Βαλτοτόπι και Καμποχώρι και του Σαββάτου 10-11-07 σε Χαμηλό, Ειδομένη και Δογάνη.
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 10:58

Σάββας Τσιτουρίδης : "Νέα δέσμευση για παραμεθορίων"

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Επίσκεψη στα νέα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Κιλκίς της Ν.Δ. πραγματοποίησε την Παρασκευή ο βουλευτής Κιλκίς του κόμματος και τέως υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Η συζήτηση του κ. Τσιτουρίδη με τα μέλη της επιτροπής περιεστράφη γύρω από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και γύρω από θέματα που αφορούν στον νομό Κιλκίς.
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 10:50

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όλο το Πολύκαστρο

Συντάκτης: Eidisis.gr
Σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πόλη του Πολυκάστρου, με στόχο τη διευκόλυνση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων, αλλά και τη μετακίνηση των πεζών, προτείνει με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Κυκλοφοριακής Ρύθμισης του δήμου Πολυκάστρου, μετά από εισήγηση του προέδρου της Ηρακλή Τομπουλίδη.
Οι αποφάσεις λοιπόν της Επιτροπής αφορούν:
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 10:48

«Αναγκαίες οι αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας»

Συντάκτης: Eidisis.gr
Την πρόσφατη απόφασή της να αναπροσαρμόσει τα τέλη καθαριότητας αιτιολογεί η δημοτική αρχή του Κιλκίς, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Σύμφωνα με τον νόμο τα Τέλη Καθαριότητας και φωτισμού, είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Δηλαδή οφείλουν να καλύπτουν επακριβώς τις δαπάνες ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ (μισθοδοσία, ΔΕΗ, καύσιμα, ανταλλακτικά) και ευθέως εξαρτώμενες από τις αυξήσεις του τιμάριθμου.