Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 10:51:06 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 10:48

Έκπτωση στο χαράτσι

Συντάκτης:
Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, η διοίκηση της ΑΤΕ, θορυβημένη από τις αντιδράσεις των αγροτών και τα δημοσιεύματά μας (ΠΡΩΙΝΗ) ως προς το έκτακτο χαράτσι που επέβαλλε στην χορήγηση βεβαιώσεων σε διαδόχους γεωργούς αγροτικών εκμεταλλέυσεων με νεότερο έγγραφό της μειώνει το χαράτσι από 15 σε 5 ευρώ ανά βεβαίωση.
Το αξιοσημείωτο είναι πως η διοίκηση της ΑΤΕ προβάλει ως αιτιολογία την “πιο οικονομική επιβάρυνση) οπότε και μειώνει το χαράτσι και όχι την αδιακιοόγητη επιβολή του οπότε και θα ήταν αναγκασμένη να άρει κάθε επιβάρυνση σε ένα θέμα όπου το κράτος εκχώρησε δική του αρμοδιότητα σε τράπεζικό ίδρυμα. Κι από ότι αποδεικνύεται η “ιδιωτικοποίηση” έχει το κόστος της.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ - Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία της Τεταρτης 13 Φεβρουαρίου 2008 και να πλαισιώσουν την απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, και στη συνέχεια  την πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Νομαρχία.
«Προχωρούν οι υποδομές για τη χρήση του φυσικού αερίου στο Κιλκίς. Μια σημαντική εξέλιξη για την οικονομία και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κιλκίς Παύλος Πασσαλίδης.
 Το κυβερνητικό έργο, η αγροτική πολιτική και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του ν. Κιλκίς βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βουλευτή ν. Κιλκίς Κώστα Κιλτίδη στην ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας του Πολιτικού του Γραφείου, την περασμένη Κυριακή στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κέντρου ‘’Αρένα’’.
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:42

Η μοιραία στροφή του θανάτου

Συντάκτης:
 Η μοιραία στροφή του θανάτου, στο δρόμο εισόδου - εξόδου της πρωτεύουσας του νομού που κόστισε τόσες ζωές... Από το Δ’ Κ.Π.Σ. αναμένουμε  να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του δρόμου Κιλκίς κόμβος Μαυρονερίου, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονείται.  Τι πρέπει να περιμένει το Κιλκίς αναλύει ο κ. Τσιότρας.                        
 Χαρακτηρίζεται ως το τελευταίο μεγάλο πακέτο που θα έχει στη διάθεσή της η χώρας μας για να καλύψει την απόσταση που την χωρίζει από την ανεπτυγμένη Ευρώπη. Και με δεδομένη την δέσμευση - εξαγγελία της κυβέρνησης ότι το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα κατευθυνθεί κυρίως και πρωτίστως προς την Περιφέρεια, είναι κρίσιμο να έχουμε τις θέσεις του καθηγητή Γιώργου Τσιότρα. Ενός νέου ανθρώπου με λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα που κλήθηκε από τον πρωθυπουργό να φέρει σε πέρας το βαρύ έργο της διοίκησης της νευραλγικότερης ίσως Περιφέρειας της Χώρας Την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:35

Ο κ. Γκοράνης με Δημάρχους της Παιονίας

Συντάκτης:
 Συνάντηση με το Δήμαρχο Ευρωπού κ. Ευθύμιο Κουρτζανίδη, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας Ιατρός κ. Θεόδωρος Γκοράνης, στα πλαίσια επαφών που θα έχει με τους Δημάρχους της ζώνης ευθύνης του Νοσοκομείου, για την καταγραφή προβλημάτων των Περιφερειακών Ιατρείων και τον εκσυγχρονισμό τους.
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:33

Συνάντηση ΠΟΕ με υπουργό Παιδείας

Συντάκτης:
 Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Καθηγητή Ιατρικής Γιώργο Παρχαρίδη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτηση του προεδρείου της Π.Ο.Ε, προκειμένου να τεθούν στον Υπουργό αιτήματα του ποντιακού ελληνισμού αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας.
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:30

Aναζητεί οφειλέτες η ΕΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:
Την τακτική συνεδρίαση του για το μήνα Φεβρουάριο πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβουλιο της ΕΑΣ Κιλκίς.
Αποφασίσθηκε ομόφωνα πως η Ένωση Κιλκίς θα στείλει ενημερωτικές επιστολές στους πελάτες της, οι οποίοι έχουν οφειλές προς την Οργάνωση και σ ε εύλογο χρονικό διάστημα θα καλούνται να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους
Για λόγους ηθικής τάξης παραιτήθηκε πριν δυο ημέρες από το Κιλκισιακό ο προπονητής του Γ. Τσεκερίδης. Υπαινίσσεται πολλά και δεν λέει τίποτα. Κι ας αφήνει στον καθένα να υποθέτει «τέρατα και σημεία».
Λόγους ηθικής τάξης επικαλέστηκαν παλαιότερα πρόεδροι, προπονητές, έφοροι για να παραιτηθούν ή να τους «παραιτήσουν». Χωρίς κανείς να μπει στον κόπο και να εξηγήσει στους ελάχιστους εναπομείναντες φιλάθλους τι τέλος πάντων είναι τόσο ανήθικο που δεν το αντέχουν και παραιτούνται.
Πρόεδροι εκδιώκουν συμβούλους, συμβούλια πρόσκεινται (αν δεν διορίζονται κιόλας) και εξυπηρετούν τον δείνα ή τον τάδε βουλευτή.