Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024, 1:57:09 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:29

Η κοινωνική ευαισθησία της Μητρόπολης Γουμενίσσης

Συντάκτης:
 Γι’ άλλη μια φορά η Μητρόπολη Γουμενίσσης έδειξε την κοινωνική ευαισθησία που διακατέχει τη δράση της. Ο Σεβασμιώτατος Δημήτριος, οι ιερείς, τα στελέχη της Μητρόπολης και κυρίως οι πιστοί, ευαισθητοποιήθηκαν από το δράμα των πυροπαθών του καλοκαιριού σε Πελοπόννησο και Εύβοια και κινητοποιήθηκαν για να απαλύνουν τον πόνο τους.
Μετά από σχετική πρόταση του Σεβασμιωτάτου, που έγινε αποδεκτή από τα κατά τόπους εκκλησιαστικά συμβούλια, αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε: Η καταβολή του 35% των καθαρών εσόδων όλων των ενοριών υπέρ των πυροπαθών.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:26

Δήμος Δοϊράνης : Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη

Συντάκτης:
«Ο Δήμος Δοϊράνης, παρά το γενικότερο κλίμα αυξήσεων που παρατηρείται στις μέρες μας σε αγαθά και υπηρεσίες και με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν περιέλθει πολλές οικογένειες, λόγω των μηδαμινών αυξήσεων στα εισοδήματά τους, αποφάσισε στο τελευταίο δημοτικό του συμβούλιο τη μη αύξηση των δημοτικών τελών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Δοϊράνης.
Σε δίωρο συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων του Κιλκίς προχωρά για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, από τις 9 έως τις 11 το πρωί, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Συνομοσπονδίας για το ασφαλιστικό.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις που αφορούν το μείζων θέμα του ασφαλιστικού.
Δυναμική αλλά και απόλυτα ουσιαστική υπήρξε η συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων των εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση του ν. Κιλκίς στο 36ο ενδιάμεσο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), που πραγματοποιήθηκε στις 3 & 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:09

Απεργούν στο ν. Κιλκίς οι δημόσιοι υπάλληλοι

Συντάκτης:
 Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου και να πλαισιώσουν την απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, και στη συνέχεια την πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Νομαρχία.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:05

Μέχρι 21/12 η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων

Συντάκτης:
ΤΟ ΔΩΡΟ Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους, υπογραμμίζει το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ και διευκρινίζει ότι υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και ότι ο εργοδότης μπορεί να το καταβάλει νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή.
Η διαβεβαίωση του Δημάρχου Γ. Θεοδωρίδη ήταν πως το αργότερο στο τέλος Οκτωβρίου θα υδροδοτηθεί με καθαρό και υγιεινό νερό το Πεδινό. Περιμένουμε τέσσερα χρόνια, οι δημότες μας επιβαρύνθηκαν με τεράστια ποσά ανάλογα με τις μικρές οικονομικές τους δυνατότητες  για να πιουν νερό. Πόσο ακόμα θα πληρώνουν οι Πεδινιώτες την αδράνεια της δημοτικής αρχής;
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 04:35

Συνέδριο Money Show

Συντάκτης:
 Μια πολύ σημαντική εκδήλωση, που είχε μεγάλη απήχηση στον επιχειρηματικό κόσμο του νομού μας, πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή 2 Δεκεμβρίου το Επιμελητήριο Κιλκίς.  Στα πλαίσια του χρηματοοικονομικού – Χρηματοπιστωτικού Πολυσυνεδρίου «MONEY SHOW – Θεσσαλονίκη 2007», το Επιμελητήριο Κιλκίς πραγματοποίησε σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο ξενοδοχείο HYATT REGENCY, συνέδριο με θέμα τις «Επιχειρηματικές Προκλήσεις στην Περιφερειακή Ανάπτυξη».
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 04:31

Μελέτη για το άλλο μισό της αούτομπαν

Συντάκτης:
 Ο Νομάρχης Κιλκίς Β. Μπαλάσκας ανακοίνωσε ότι μετά την απόρριψη της προσφυγής που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας, εντός δέκα ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση από τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων και τους αναδόχους μελετητές για την εκπόνηση της μελέτης «Αποπεράτωση μελέτης από τον ανισόπεδο κόμβο Μυγδονίας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Ν. Σάντας, του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Δοϊράνη».
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 04:30

Άμεση κινητοποίηση για φωτιά στο σκουπιδότοπο

Συντάκτης:
 Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση του Δήμου Πολυκάστρου, για τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου, στο σκουπιδότοπο της πόλης. H φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ, τη στιγμή που επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου, δια του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιώργου Παμποράκη.