Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 8:12:11 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Η ανάληψη εργασιών της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2007, διαδικασία η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την Ένωση, απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Κιλκίς, στην τελευταία του συνεδρίαση.
Φορέας υλοποίησης και πληρωμής της παραπάνω αποζημίωσης είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ και γιαυτό το λόγο οι Ενώσεις θα προσχωρούν σε συλλογή και καταχώρησης των αιτήσεων των υποψηφίων δικαιούχων, ώστε να υπάρξει μια αρχική προεκτύπωση της αίτησης εξισωτικής αποζημίωσης για κάθε απούντα, που θα περιλαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία του και τα αρχεία της εκμετάλλευσης του, όπως εμφανίζονται στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2007.
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:30

Προγραμματικές συμβάσεις από το δήμο Αξιούπολης

Συντάκτης:
Την υπογραφή τριών προγραμματικών συμβάσεων για την εκτέλεση αντίστοιχων έργων αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό συμβούλιο.
Οι δυο πρώτες εξ αυτών αφορούσαν το εξωτερικό υδραγωγείο Σκρά και των ημιορεινών οικισμών του Δήμου και την υδροδότηση του οικισμού Κούπας.
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:28

Αρχή με πρωτιά για τον ΓΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:
 Με επιτυχία ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2008 το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς. Στο περιφερειακό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που έγινε την Κυριακή στο Λιτόχωρο Πιερίας ο ΓΑΣΚ κατέκτησε την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία μεταξύ των συλλόγων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς, ενώ παράλληλα πέτυχε και τέσσερις προκρίσεις αθλητών του για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που θα γίνει τον επόμενο μήνα στην Πηγή Τρικάλων.
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:26

Μαθητικοί αγώνες

Συντάκτης:
Στα πλαίσια των προκριματικών σχολικών αγώνων πινγκ πονγκ για την πανελλήνια φάση, που θα διεξαχθεί την 9 Φεβρουαρίου στην Καβάλα, σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα από τους αγώνες που έλαβαν χώρα στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς:
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:25

Πρωταθλητής ο Κ. Χαμουρούδης

Συντάκτης:
Ακόμη μία σημαντική επιτυχία προσέθεσε στο ενεργητικό του ο αθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Κώστας Χαμουρούδης ο οποίος τον Νοέμβριο του 2007 αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Φθινοπωρινό πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών έγινε στη πόλη της Λάρισας με πολύ μεγάλη συμμετοχή βετεράνων αθλητών από όλη την Ελλάδα.
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 04:34

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Συντάκτης:
 Εκοιμήθη στις 5.15 τα ξημερώματα της Δευτέρας ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, έπειτα από μία σκληρή μάχη για τη ζωή που έδωσε επί επτά μήνες με σθένος και υποδειγματική ψυχική δύναμη.
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κατέληξε στην κατοικία του, καθώς οι γιατροί σεβάστηκαν την επιθυμία του να μην μεταφερθεί στο νοσοκομείο ό,τι και να του συμβεί.
Το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου θα εκτεθεί σε τριήμερο προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Η κηδεία θα γίνει την τέταρτη ημέρα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών με τιμές αρχηγού κράτους.
 Ο Σεβασμιότατος κ. Απόστολος, συνδεόμενος με μακροχρόνιους δεσμούς ειλικρινούς φιλίας με τον εκλιπόντα αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, δήλωσε τα εξής:
«Ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στον κλήρο και το λαό της Μητροπολιτικής Επαρχίας μας ήδη από τη δεκαετία του ’60, ως ιεροκήρυκας αποσπασμένος από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά και αργότερα ως Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος από τις συχνές φιλικές και τις δύο επίσημες επισκέψεις του.
 Πολύ μικρό αποδείχτηκε το «Κτήμα των Ευχών» για να χωρέσει τους φίλους του Σάββα Τσιτουρίδη, που γέμισαν και τον έξω χώρο του κέντρου, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού.
Ο κ. Τσιτουρίδης έκανε μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες ομιλίες του, προχωρώντας ουσιαστικά στον απολογισμό της 20ετούς πολιτικής του πορείας, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 04:09

Δύο νέες αίθουσες στο Δημοτικό Ευκαρπίας

Συντάκτης:
 O Νομάρχης Κιλκίς κ. Μπαλάσκας, εγκαινίασε δύο καινούργιες σχολικές αίθουσες στο Δημοτικό Σχολείο της Ευκαρπίας, παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Κρουσσών κ. Παπαδόπουλου Νεόφυτου, του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς κ. Αποστόλου Θωμά, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος  Ευκαρπίας κ. Ανδρεάδη Νικόλαου, του Διδασκαλικού προσωπικού, γονέων και μαθητών.
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:49

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ :Η αισιοδοξία της πολιτικής

Συντάκτης:
 Πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της ΙΒ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων με τις συνεδριάσεις των Επιτροπών της, που αντιστοιχούν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων: Μορφωτικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, και Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.
Από το νομό Κιλκίς οι Έφηβοι Βουλευτές ήταν οι: Δημήτρης Παπαδόπουλος από το 1ο Λύκειο Κιλκίς, Γιώργος Ποτουρίδης από το Λύκειο Χέρσου και Ανέστης Κουτσουρίδης από το ΚΕΤΕΚ Κιλκίς, ενώ συνοδός καθηγήτρια ήταν η κ. Ευαγγελία Θανασούδα του Λυκείου Χέρσου.