Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:29:04 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:21

“Ευρωπαϊκός” ο δήμος Κιλκίς

Συντάκτης:
Στη 12η πανελλαδικά θέση βρίσκεται ο δήμος Κιλκίς, όσον αφορά την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, θέση που επάξια του προσδίδει τον τίτλο του “Ευρωπαϊκού” δήμου στο νομό Κιλκίς.
Τον ίδιο τίτλο όμως δικαιούται και η Κοινότητα Λιβαδίων, που παρά το μικρό της μέγεθος μπόρεσε να καταλάβει την414η θέση πανελλαδικά και την 6η σε επίπεδο νομού, μεταξύ των 1014 ΟΤΑ της χώρας και των 12 του νομού Κιλκίς.
 Πριν λίγες ημέρες το Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας, απέκτησε ένα ακόμα σημαντικό έργο, το οποίο προστίθεται στο σχεδιασμό της Διοίκησης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του, και την κοινωνική προσφορά του.
Το έργο αφορά την γενική ανακαίνιση, και τον εκσυγχρονισμό των Μαγειρείων, με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΕΦΕΤ,  προϋπολογισμού 105.000 _, επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:17

2ο και 3ο Δημοτικό Κιλκίς οι νικητές

Συντάκτης:
ΜΑΘΗΤΩΝ                                                                           
ΟΜΙΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ                            
1ο ΚΙΛΚΙΣ   –   ΜΟΥΡΙΩΝ               26  - 17
2ο ΚΙΛΚΙΣ   –   Μ.ΒΡΥΣΗΣ              48  -  5
3ο  ΚΙΛΚΙΣ   –  ΜΥΡΙΟΦΥΤΟY        20  -  0
5ο ΚΙΛΚΙΣ   –  ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ            20  - 13
6ο ΚΙΛΚΙΣ – ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ          30 -  7
2ο ΚΙΛΚΙΣ – 1ο ΚΙΛΚΙΣ                   22 – 15
3ο ΚΙΛΚΙΣ – 5ο ΚΙΛΚΙΣ                   20 – 12
6ο ΚΙΛΚΙΣ – 8ο ΚΙΛΚΙΣ                   33  –  6
3ο ΚΙΛΚΙΣ – 6ο ΚΙΛΚΙΣ                   23 - 21
2ο ΚΙΛΚΙΣ – 3ο ΚΙΛΚΙΣ                   21 – 19
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:15

Διακρίσεις “ΤΟΛΜΗΣ”

Συντάκτης:
Πρόκιση ΤAEKWON DO  ανδρών γυναικών διεξήχθη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Οι προκρίσεις ήταν δύο, Νοτίου και Βορείου Ελλάδος και οι προκριθέντες είναι 8 από την Α’ και 8 από την Β’.
Σε αυτήν την διοργάνωση πήρε μέρος και ο Α.Σ. “Η ΤΟΛΜΗ” Κιλκίς με τους Ευστάθιο Πασχαλίδη έως 84gr. και με την Καλασαρίδου Αλεξάνδρα έως 72 kr. Oι οποίοι προκρίθηκαν  για τον πανελλαδικό πρωτάθλημα, που θα γίν ει το Μάρτιο του 2008.
Επίσης και με τον Μιχάλη Δαμιανίδη, που παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε δεν κατάφερε να μπει στην οχτάδα.
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008 13:10

Έτοιμο σε 4 μήνες το μισό αρδευτικό δίκτυο της Αρτζάν

Συντάκτης:
 Επιτόπια αυτοψία στην Αρτζάν πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης, συνοδεία του Ειδικού Γραμματέα του Δ’ Κ.Π.Σ. κ. Δ. Παπαγιαννίδη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων (Υ.Ε.Β.) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δ. Φράγκου και του νέου αναδόχου των αρδευτικών δικτύων ζώνης 2Ζ της Αρτζάν από την κατασκευαστική εταιρία ΄΄Υδραίος΄΄.
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008 13:07

Με δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια ο Κ. Κιλτίδης

Συντάκτης:
Κατά τη διάρκεια της τριήμερης (Παρασκευή - Κυριακή) παρουσίας του στο ν. Κιλκίς ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων συμμετείχε στις εργασίες των Δημοτικών Συμβουλίων Αξιούπολης, Μουριών και Ευρωπού και ανακοίνωσε σημαντικές παρεμβάσεις για τους τρεις Δήμους.
 Ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού συνεχίζει την επιτυχημένη συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.
Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού. Η αίθουσα του Συλλόγου αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τα μέλη και τους φίλους που παραβρέθηκαν. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό, ευχές και απολογισμό της δράσης του Συλλόγου για το 2007, από την πρόεδρο.
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008 13:03

Γ. Φραγγίδης :Σκέψεις για το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης:
 Ζούμε σε μια κοινωνία που κινείται στον αστερισμό της υποκρισίας και της παράδοσης στην εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ.
Ζούμε σε μια περίοδο που η Ν.Δ φθείρεται και η χώρα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στη σήψη και τη διαφθορά, εξ’ αιτίας των κυβερνητικών πολιτικών.
Στήνουν έναν τρελό χορό σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, γενικής απαξίωσης και εμπέδωσης κλίματος σύγχυσης και συσκότισης.
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008 12:57

Πέρασε πρώτος ο Καπέτης

Συντάκτης:
 Ήταν θέμα χρόνου να αποδείξει ότι είναι ο ταχύτερος σπρίντερ στην Ελλάδα στην κατηγορία των Παίδων και ο πρωταθλητής των σπριντ Γιώργος Καπέτης το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο στην ημερίδα κλειστού στίβου που έγινε την Κυριακή στην Παιανία στην Αθήνα.
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 10:51

Στη Συνέλευση του ΝΑΤΟ ο Σ. Τσιτουρίδης

Συντάκτης:
 Ο Βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, από τις 16 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι για να συμμετέχει σε Κοινοβουλευτικές Διασκέψεις της Ατλαντικής Συμμαχίας. Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 16 έως την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση στις Βρυξέλλες, είναι η πολιτική ατζέντα του ΝΑΤΟ και η νέα στρατηγική του καθώς και οι προοπτικές της εισόδου νέων κρατών.