Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:45:51 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετρακόσιοι υδροβιότοποι, με επιφάνεια που ξεπερνά τα 2.000.000 στρέμματα έχουν μείνει στην χώρα μας,  ενώ  μέχρι το 1974 η Ελλάδα απώλεσε  το 61% λόγω αδικαιολόγητων  αποξηράνσεων τους. Εξαίρεση αποτελούν λίγες  λίμνες, όπως π.χ. των Γιαννιτσών, του Αχινού, του Λεσινίου όπου  οι αποξηράνσεις ήταν αναγκαίες για να καταπολεμηθεί η ελονοσία. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων  στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 400 υδροβιότοποι, το εμβαδόν των οποίων ξεπερνά τα 2.000.000 στρέμματα.
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:54

Μας δίδαξε ο Αρχιεπίσκοπος

Συντάκτης:
 ναμφισβήτητα ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος μας Χριστόδουλος υπήρξε μεγάλη εκκλησιαστική μορφή και τόσο η ζωή όσο και η δράση του θα μείνουν στην ιστορία.
Δραστηριοποιήθηκε έντονα σε πολλούς τομείς, ήρθε πιο κοντά στο λαό, έφερε τους νέους κοντά στην Εκκλησία, συγκρούστηκε, δοκιμάστηκε και στο τέλος έδωσε με εντυπωσιακό θάρρος και χαρακτηριστική δύναμη τον αγώνα της ζωής ενάντια στο θάνατο.
Μπορεί να εκοιμήθη αλλά «νίκησε» το θάνατο μεταδίδοντας σε όλους μας ένα αισιόδοξο μήνυμα…το οποίο μας συγκλόνισε.Αιωνία του η μνήμη. Χ.Κ
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:51

Συνάντηση του Κ. Κιλτίδη με Πρόεδρο Δημοκρατίας

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε την Τρίτη στις 2 το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόσκληση του κ. Κάρολου Παπούλια, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για τη δασική πολιτική της χώρας.
Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και διήρκεσε μισή ώρα, ο κ. Κιλτίδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί για την ανασυγκρότηση του δασικού χώρου, με ιδιαίτερη μέριμνα στις πυρόπληκτες περιοχές της επικράτειας, όπου έχουν κατασκευαστεί τα μεγαλύτερα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει ποτέ στον τομέα της δασικής πολιτικής.
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:48

Καταστροφή παλαιών και άχρηστων φαρμάκων

Συντάκτης:
 Είναι γνωστό ότι σε κάθε σπίτι υπάρχει μία μικρή ή μεγάλη ποσότητα φαρμάκων τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων περιέχουν σκευάσματα που έληξαν ή είναι άχρηστα πλέον στον κάτοχό τους .
Η πιο συνήθης κίνηση είναι κάποια δεδομένη στιγμή να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων και να πάρουν τον δρόμο τους προς τις χωματερές της κάθε περιοχής.
Συλλυπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης για το θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, μακαριστού Χριστοδούλου.
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:44

Ιωαννίδης και Ζαγορίτης σε Γουμένισσα και Κιλκίς

Συντάκτης:
 Δυο ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο νομό Κιλκίς και θα μιλήσουν σε εκδηλώσεις των κομματικών οργανώσεων.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στη συνεστίαση που οργανώνει η Τ.Ο. Ν.Δ. της Γουμένισσας το ερχόμενο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου.
«Οι εκπτώσεις καλά κρατούν και δίνουν την ευκαιρία σε πολλούς από τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους, σε είδη κυρίως ένδυσης και υπόδησης σε πολύ χαμηλότερες τιμές ειδικά τις τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταναλωτών νομού Κιλκίς.
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:30

Πήγε καλά η αγορά του Κιλκίς στις γιορτές

Συντάκτης:
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, προσπαθώντας να αποτυπώσει σαφέστερα τη γνώμη των εμπόρων για την κίνηση της αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων, πραγματοποίησε εμπειρική έρευνα, η οποία ανέδειξε θετικά στοιχεία, που μάλλον πρέπει να αποδοθούν και στο γεγονός πως οι επιδοτήσεις των αγροτών δόθηκαν έγκαιρα και πριν τις γιορτές.
Η έρευνα έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, κατά το διάστημα Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008 έως την Παρασκευή 11 Ιανουάριου2008. Οι εμπορικές επιχειρήσεις – μέλη ομαδοποιήθηκαν με βάση το είδος πώλησης για την καλύτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων και την ακριβέστερη διακρίβωση συμπερασμάτων. Συγκεκριμένα, στην έρευνα συμμετείχαν εμπορικές επιχειρήσεις – μέλη οι οποίες ανήκουν σε 14 κατηγορίες. Στο σύνολο, οι εμπορικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν 127.
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:29

Παρουσίαση ΑΛΟΥΜΥΛ σε θεσμικούς στην Ευρώπη

Συντάκτης:
Η Διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ ανακοινώνει πως από 22/1 έως και 2/2, πραγματοποιείται σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της θεσμικής επενδυτικής κοινότητας σε Παρίσι, Βιέννη και Λονδίνο.
Η Διοίκηση της εισηγμένης, σε αντίθεση με το ισχυρά αρνητικό, νευρικά μεταβαλλόμενο κλίμα των ημερών και σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, προχωρά σε διαρκείς παρουσιάσεις κατόπιν αιτημάτων τραπεζιτών και διαχειριστών από τη Δυτική Ευρώπη
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:28

Βασιλόπιτα ΕΠΣΚ Νο 2

Συντάκτης:
Την δεύτερη συνάντηση της με εκπροσώπους του πρώτου ομίλου της β’ κατηγορίας και έξι ομάδων του δεύτερου ομίλου πραγματοποίησε η διοίκηση της ΕΠΣ Κιλκίς, προκειμένου να κόψει την καθιερωμένη βασιλόπιτα, να ενημερώσει για τις καινοτομίες που θα πραγματοποιηθούν στα πρωταθλήματα και στο κύπελλο από τη νέα χρονιά και να συζητήσει μαζί τους.