Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 9:37:13 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 06:30

Ηρωίνη και χασίς σε Κιλκίς, Πολύκαστρο

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Ο καθημερινός αγώνας των ανδρών της Ασφάλειας Κιλκίς κατά των εμπόρων ναρκωτικών είχε δυο ακόμα επιτυχίες. Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου αστυνομικοί συνέλαβαν στο Πολύκαστρο έναν 30χρονο ημεδαπό να κατέχει δυο γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Σε έλεγχο που έκαναν στο σίτι του βρέθηκαν άλλα 47 γραμμάρια κάνναβης και ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 06:27

Ημερίδα για τη βία

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ενδιαφέρουσα Ημερίδα  διοργανώνουν  ο σύλλογος των εκπαιδευτικών και ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ /ΤΕΕ Αξιούπολης, στις 18 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ/ΤΕΕ Αξιούπολης με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία » 
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 06:25

Ο Φλωρίδης στο Κλιμάκιο ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, πέραν του Πολιτικού Προσυνεδριακού Προγραμματισμού, ο οποίος συζητήθηκε και ελήφθησαν αποφάσεις, έγινε και ενημέρωση για τη στελέχωση των Κλιμακίων των Περιφερειών, στα οποία βεβαίως, θα προστεθούν και αυτά των Νομών.
Στις Περιφέρειες, την ευθύνη θα έχουν Κεντρικά Πολιτικά Στελέχη, τα οποία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συμμετέχει και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης, είναι τα εξής: Φώφη Γεννηματά, Πέτρος Ευθυμίου, Χρήστος Αηδόνης, Βαγγέλης Μουτάφης, Μαρία Παπαγεωργίου, Πέτρος Λάμπρου, Γιώργος Φλωρίδης.
 Στο Λάκκωμα Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε η  χορωδία του Συλλόγου Ανατολικκορωμυλιωτών Πολυκάστρου, με τον χοράρχη της, τον Γιάννη Τσάμη,  μετά από πρόκληση του Συλλόγου Ανατολικοθρακιωτών Λακκώματος, σε μία συνάντηση χορωδιών.
Η χορωδία των Ανατολικορωμυλιωτών έκλεψε την παράσταση, με την άρτια εμφάνισή της και την πολυετή εμπειρία της.
Οι κυρίες της χορωδίας τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, και χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Η φιλοξενία που παρείχε ο διοργανωτής σύλλογος ήταν άριστη, με πλούσια νηστίσιμα και μη εδέσματα καθώς και κρασί.
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 06:17

Στην αναδάσωση Πεντέλης ο υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, υλοποιώντας το πρόγραμμα αναδασώσεων, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου και ώρα 10 π.μ. θα συμμετάσχει στην εκδήλωση αναδάσωσης του Πεντελικού όρους.
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 06:16

Δ. Σμυδάκης:Τα σημαντικά της Αυτοδιοίκησης

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Κεντρική επιλογή σήμερα της Αυτοδιοίκησης είναι η αποκέντρωση, η δημιουργία υγιών οικονομικά δήμων, με  ίδιους πόρους, δήμων απαγκιστρωμένων από την κεντρική διοίκηση και τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία της. Ο νέος κώδικας δήμων και κοινοτήτων μετέφερε αρμοδιότητες από την κεντρική εξουσία στους Ο.Τ.Α. και πιστεύουμε ότι με την αυξημένη οικονομική ενίσχυση που επιζητούμε για τους Δήμους, αυτοί μπορούν να εξελιχθούν σε υγιείς οργανισμούς διαχείρησης και παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους πολίτες.
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 04:57

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ :Πεζοπορία στο Μπέλλες

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Πεζοπορία προσκόπων από το κατασκηνωτικό κέντρο Καβαλλαρίου μέχρι τους καταρράκτες του Μπέλλες. Το γέλιο, η χαρά, ο αυθορμητισμός, η ίδια η ζωή, περπάταγαν στα μονοπάτια του Μπέλλες, αφήνοντας τα χνάρια τους στο λιγοστό απάτητο χιόνι. Τι μπορεί να σε ξαφνιάσει πιο πολύ; Η παρθένα ομορφιά του Μπέλλες ή το γοητευτικό χαμόγελο των νέων; Το ένα δίνει ζωή στο άλλο.
K.T.
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 04:53

Ένας αγροτικός γιατρός για δυο μέρες στο Χέρσο

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Στο Αγροτικό Ιατρείο του Χέρσου υπηρετούσαν ανέκαθεν δυο αγροτικοί γιατροί. Ο ένας βρισκόταν σταθερά στην έδρα του ιατρείου στο Χέρσο και ο άλλος περιόδευε στους οικισμούς του δήμου (Πλαγιά, Κορομηλιά, Στέρνα, Ηλιόλουστο, Ελευθεροχώρι κα.α).
Δυστυχώς όμως το τελευταίο διάστημα οι συνθήκες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας στους κατοίκους του δήμου  επιδεινώθηκαν.
Οι δυο γιατροί αποχώρησαν, ο πρώτος διότι έληξε το “αγροτικό” του και αποχώρησε για ειδικότητα και ο δεύτερος διότι έληξε η εννεάμηνη σύμβασή του.
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 04:50

Στην Καλίνδρια :Τίμησαν τη «Μπάμπω»

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Για πολλοστή φορά αναβίωσε ο Σύλλογος Καλίνδριας «Ο Αίμων», το έθιμο της  «Μπάμπως», την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008.
Στις 8 Ιανουαρίου η παράδοση τιμά την «Μπάμπω», την μαμή του χωριού, τη γηραιότερη γυναίκα που με την πείρα της βοηθούσε τις γυναίκες να γεννήσουν. Το έθιμο αυτό το έφεραν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες από την Θράκη, το γιόρταζαν κυρίως οι Θράκες της Μαύρης Θάλασσας της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης).
Την ημέρα αυτή οι γυναίκες βγαίνουν έξω από το σπίτι τους από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, ενώ οι άνδρες μένουν στο σπίτι για να κάνουν τις δουλείες του σπιτιού και να φροντίσουν τα παιδιά. Όποιος άνδρας παραβεί αυτό το εθιμοτυπικό και βγει στο δρόμο, τον καταβρέχουν.
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 04:47

«Φωτιά» πήραν τα καύσιμα

Συντάκτης: Eidisis.gr
Οι τιμές στα καύσιμα πήραν τον ανήφορο και οι καταναλωτές βαδίζουν το δικό τους Γολγοθά.  Η τιμή της «δημοφιλούς» απλής αμόλυβδης βενζίνης εκτινάχθηκε και ξεπέρασε πια το ένα ευρώ σε όλα τα πρατήρια του νομού, πλην ενός που κράτησε την τιμή στο συμβολικό επίπεδο του 0, 999 Ε.