Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 8:19:39 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 10:07

ISO στη Νομαρχία

Συντάκτης:
 Υπεγράφη την Τρίτη 08.01.08 μεταξύ της Ν.Α. Κιλκίς και της αναδόχου εταιρείας A.Q.S. Ltd η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Εγκατάσταση και Λειτουργία Συστήματος Ποιότητας κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 σε κρίσιμες διαδικασίες Δ/νσεων της Ν.Α. Κιλκίς με παράλληλη κάλυψη των απαιτήσεων του πλαισίου κριτηρίων για την πιστοποίηση της διαχειριστικής επάρκειας των τελικών δικαιούχων της προγραμματικής περιόδου 2007 -2013»

Η Χαριλάου Τρικούπη ανακοίνωσε χθες τα  93 μέλη της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου καθώς και τη 11μελή Γραμματεία που αντιστοιχεί στην καταργηθείσα Νομαρχιακή Επιτροπή.
Στη θέση του παραιτηθέντος Συντονιστή Γιώργου Ζώτου ορίστηκε συντονιστής ο Σάκης Μιχαηλίδης ενώ όπως αναμενόταν άλλωστε η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Γραμματείας πρόσκειται στον Γ. Παπανδρέου, αφού μόνο τρεις στους 11 θεωρούνται ότι πρόσκεινται στο «ρεύμα» Βενιζέλου.
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 10:01

Οχτώ Κιλκισιώτες στην Επιτροπή Συνεδρίου

Συντάκτης:
Με την πλήρη συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και τη συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών Συνεδρίου, το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στην τελευταία φάση προς το 8ο Συνέδριό του, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13-16 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ).
Στην ΚΟΕΣ συμμετέχουν: Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, οι Συντονιστές και Αναπληρωτές Συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών, των Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων Εργαζομένων και των Τομεακών Οργανώσεων, των Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων Ελληνισμού της Διασποράς, οι Αναπληρωτές Γραμματείς των Περιφερειακών Επιτροπών, οι επικεφαλής των Νομαρχιακών παρατάξεων και αντίστοιχος αριθμός που ορίζονται με απόφαση του Προέδρου του Κινήματος, καθώς και μέλη που συμμετέχουν στο Συνέδριο λόγω θέσης ή ιδιότητας.
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 10:00

Παιδική γιορτή από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς

Συντάκτης:
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς η τελευταία εκδήλωση της χρονιάς, που εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς προς τα μέλη του, με τίτλο «Ελάτε να γιορτάσουμε  μαζί».
Η εκδήλωση έγινε για τα παιδιά των μελών του Συλλόγου, ηλικίας έως 12 ετών, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 09:57

Δύσκολες ώρες για τον Χριστόδουλο

Συντάκτης:
 Δύσκολη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες υποφέρει από πόνους εξαιτίας της ασθένειάς του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χριστόδουλος είναι κλινήρης τις περισσότερες ώρες τις ημέρας και εμφανίζει σημάδια εξάντλησης, κυρίως εξαιτίας των ισχυρών παυσίπονων που του χορηγούν οι γιατροί.
Εν τω μεταξύ, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου συνεδριάζει για ακόμη μία φορά από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητήσουν οι ιεράρχες είναι αυτό της ανανέωσης ή όχι της θητείας του προέδρου της διοικούσας επιτροπής των οικονομικών της Εκκλησίας, μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου.
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 09:54

Πρώτη πανελλαδικά η Κεντρική Μακεδονία

Συντάκτης:
Την πορεία υλοποίησης του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας.
Ο κ. Τσιότρας τόνισε ότι «ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας είναι το μόνο Πρόγραμμα στη χώρα που, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ξεπέρασε στο επίπεδο της απορρόφησης το φράγμα του 80%, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση με τη μεγαλύτερη επίδοση τόσο μεταξύ όλων των Περιφερειακών όσο και όλων των Τομεακών Προγραμμάτων με ποσοστό επιλέξιμων πληρωμών προς συγχρηματοδότηση  81,18%.
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 09:52

Αποζημιώσεις σε αγρότες από τον ΕΛΓΑ

Συντάκτης:
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός ανακοινώνει ότι την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2008 θα χορηγηθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις ύψους 17.379.609,87 Ευρώ, σε 12.348 παραγωγούς 42 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν κυρίως από βροχοπτώσεις και καύσωνες καλοκαιριού 2007 σε καλλιέργειες αμπελιών, αραβοσίτου κ.α., και μειωμένη παραγωγή σε καλλιέργειες οπωροφόρων και καρυδιάς που καλύφθηκαν ασφαλιστικά.
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 10:09

Βολές προς Πασσαλίδη Μπαλάσκα και Κιλτίδη

Συντάκτης:
 Για δεύτερη φορά μετεκλογικά ο πρώην υπουργός και βουλευτής Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης στέλνει σαφές μήνυμα: “Τέλος οι λευκές επιταγές. Θα στηρίξω όσους έχουν το ίδιο γούστο, την ίδια αισθητική  μαζί μου κι από αυτούς θα επιλέξω όσους με στήριξαν”.
Και για να μην μένει καμιά αμφιβολία περί τίνος ο λόγος και για ποιους χτύπησε την καμπάνα ο κ. Τσιτουρίδης προσέθεσε:” Δεν μπορεί να στηρίζεις κάποιον τρεις και 13 φορές κι όταν τον χρειάζεσαι να σφυρίζει κλέφτικα...”  Προφανώς ο χρόνος που τους χρειάστηκε ήταν ο προεκλογικός και προφανέστατα κάμποσοι ήταν όσοι εξ όσων βοήθησε “σφύριξαν κλέφτικα”.
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 10:06

Mε λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στο νομό

Συντάκτης:
 Με κάθε επισημότητα και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στο νομό Κιλκίς η μέρα των Θεοφανίων και ο αγιασμός των υδάτων, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νομού, έχοντας ως επίκεντρο των εορτασμών, την παγωμένη λίμνη της Δοϊράνης και τον ποταμό Αξιό
 Στο πνεύμα των γιορτών των περασμένων ημερών βρέθηκε ο Δήμος Γαλλικού. Συγκεκριμένα, την παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Γαλλικού, Θεοδωρίδης Γεώργιος, διοργάνωσε συγκέντρωση για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, στο κέντρο «Ακρόαμα» στο Πεδινό. Τον Δήμαρχο τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι με τις οικογένειες τους, καθώς και πολλοί Δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους καλεσμένους του για την εργατικότητα και επιμονή που επέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια της συνεργασίας τους. Αναφέρθηκε ακόμη στους στόχους που έθεσαν μαζί και στα εμφανή πλέον αποτελέσματα. Στην συνέχεια, οι παριστάμενοι μέσα σε οικογενειακό κλίμα διασκέδασαν με πολύ κέφι και χορό, παρασυρόμενοι από τη υπέροχη μουσική και τη γιορτινή ατμόσφαιρα.