Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 5:12:26 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 11:04

Συναντήσεις Συμεωνίδου με Τοπικά Συμβούλια

Συντάκτης:
 Στις συνεδριάσεις των τοπικών συμβουλίων όλων των δημοτικών
Η αρχή έγινε την Δευτέρα 5-11-07 στην Γοργόπη και ακολούθησαν οι επισκέψεις της Τρίτης 6-11-07 στον Φανό, της Πέμπτης 8-11-07 σε Σκρά και Κούπα, της Παρασκευής 9-11-07 στα Πλάγια και  ακολούθως σε Ρύζια, Βαλτοτόπι και Καμποχώρι και του Σαββάτου 10-11-07 σε Χαμηλό, Ειδομένη και Δογάνη.
 Επίσκεψη στα νέα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Κιλκίς της Ν.Δ. πραγματοποίησε την Παρασκευή ο βουλευτής Κιλκίς του κόμματος και τέως υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Η συζήτηση του κ. Τσιτουρίδη με τα μέλη της επιτροπής περιεστράφη γύρω από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και γύρω από θέματα που αφορούν στον νομό Κιλκίς.
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 10:50

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όλο το Πολύκαστρο

Συντάκτης:
Σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πόλη του Πολυκάστρου, με στόχο τη διευκόλυνση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων, αλλά και τη μετακίνηση των πεζών, προτείνει με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Κυκλοφοριακής Ρύθμισης του δήμου Πολυκάστρου, μετά από εισήγηση του προέδρου της Ηρακλή Τομπουλίδη.
Οι αποφάσεις λοιπόν της Επιτροπής αφορούν:
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 10:48

«Αναγκαίες οι αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας»

Συντάκτης:
Την πρόσφατη απόφασή της να αναπροσαρμόσει τα τέλη καθαριότητας αιτιολογεί η δημοτική αρχή του Κιλκίς, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Σύμφωνα με τον νόμο τα Τέλη Καθαριότητας και φωτισμού, είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Δηλαδή οφείλουν να καλύπτουν επακριβώς τις δαπάνες ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ (μισθοδοσία, ΔΕΗ, καύσιμα, ανταλλακτικά) και ευθέως εξαρτώμενες από τις αυξήσεις του τιμάριθμου.
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 09:48

Δια βίου εκπαίδευση στο δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:
Ο Δήμος Γαλλικού, με την υποστήριξη του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κιλκίς και των υπολοίπων δομών και προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων, οργανώνει εκδήλωση για τη δια βίου εκπαίδευση, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, στον Καμπάνη.
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007 09:50

Βενιζέλος – Φλωρίδης οι νικητές στο Κιλκίς

Συντάκτης:

 Η σαρωτική υπεροχή στην Παιονία έδωσε τη νίκη και τη διαφορά

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου επανεκλέχτηκε με καθαρή διαφορά μάλιστα στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, το αποτέλεσμα των εκλογών στο ν. Κιλκίς συστοιχήθηκαν με τη γενική εικόνα των δυο βασικών μονομάχων στη Μακεδονία, όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέγραψε σαφή νίκη.
Στις 17 κάλπες του νομού ο Βαγγέλης Βενιζέλος
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007 09:47

Στους δρόμους η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Συντάκτης:
 Στους δρόμους του Κιλκίς βρέθηκαν οι μικροπωλητές λαϊκών αγορών του νομού Κιλκίς τη Δευτέρα, αυτήν τη φορά όχι για να στήσουν τους πάγκους τους στη λαϊκή, αλλά για να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους.
Οι μικροπωλητές, με μαύρες σημαίες στα οχήματά τους συγκεντρώθηκαν το πρωί στην είσοδο του Κιλκίς και στις 12 το μεσημέρι κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης, αποκλείοντάς το από τα φανάρια της νομαρχίας μέχρι το ύψος της Εμπορικής Τράπεζας. Στη διασταύρωση συναντήθηκαν με το νομάρχη και το δήμαρχο και στη συνέχεια τους επισκέφθηκαν και στα γραφεία τους.
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007 09:45

Μεγάλες καταστροφές σε Μουριές από βαρδάρη

Συντάκτης:
Πρωτόγνωρες καταστροφές προκάλεσε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου ο ισχυρός άνεμος που έπληξε την περιοχή του λεκανοπεδίου Μουριών.
Η ένταση του ανέμου ήταν τέτοια που ξερίζωσε τεράστια δένδρα, αποκλείοντας για ώρες το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, αφήνοντας την περιοχή όλη την ημέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και καταστρέφοντας εκατοντάδες στρέμματα με φυτείες λεύκης, κεραμοσκεπές κ.λπ.
Απάντηση στην καταγγελία της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών δίνει η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε και κοινοποίησε ήδη σε όλους τους εκπαιδευτικούς.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Η παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε., σχεδόν πάντα δημοσιοποιεί μόνο έντυπα και επιστολές, που περιέχουν θέσεις και προτάσεις, σχετικές με το ρόλο του εκπαιδευτικού και το έργο που αυτός επιτελεί στη σύγχρονη κοινωνία.
Για ακόμη μια αγωνιστική η ΑΕ Πολυκάστρου δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης εκτός έδρας, αλλά αντιθέτως γνώρισε εκ νέου την ήττα, αυτή τη φορά με 2-1 από τον ΠΑΟΝΕ. Οι Πολυκαστρινοί παρά την καλή ψυχολογία τους αλλά και την φυσική τους κατάσταση αιφνιδιάστηκαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όπου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σημειώσουν δύο τέρματα. Οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη προσπάθησαν να αντιδράσουν κυρίως με στημένες φάσεις αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 και να βρεθούν στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.