Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:48:35 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:59

Συνάντηση Θεοδωρίδη με Τοπικά Συμβούλια

Συντάκτης:
 Έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Γαλλικού, Γεώργιου Θεοδωρίδη,
πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ιδίου με τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη και οι 5 Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Γαλλικού, Μανδρών, Πεδινού, Ν.Σάντας και Χρυσόπετρας, Δημάκης Λουκάς, Δίγκογλου Απόστολος, Βαδαρλής Δημήτριος, Σιούτης Κωνσταντίνος και Ναζλόγλου Ιωάννης αντίστοιχα, ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του κ. Θεοδωρίδη.
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:56

Πολλά τα προβλήματα του Δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:
 «Με την έλευση του νέου έτους 2008 στέλνουμε προς όλους τους συμπολίτες μας μήνυμα αισιοδοξίας, με τις θερμότερες ευχές για υγεία και προκοπή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός «Οραμα και Δράση», με επικεφαλής τον Παύλο Πασσαλίδη.
«Τους διαβεβαιώνουμε ότι δε θα παύσει ο δημοτικός συνδυασμός ¨ΟΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ¨ να αγωνίζεται συγκροτημένα και αποφασιστικά στα πλαίσια των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων που απορρέουν από το σχετικό νόμο της αυτοδιοίκησης και της εντολής του λαού για την πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου μας.
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:51

ΧΥΤΑ στην Χαλικιδική - Κοροϊδία στο Κιλκίς

Συντάκτης:
Ένα περίεργο παιχνίδι παίζει στις πλάτες του ν. Κιλκίς και του δήμου Κιλκίς ειδικότερα η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα αν συμμετέχουν σ’ αυτό και παράγοντες του νομού.
Την ίδια ώρα που η Περιφέρεια πιέζει αφόρητα τους δήμους του ν. Κιλκίς να προχωρήσουν στη σύσταση μιας και μοναδικής διαχειριστικής ενότητας για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων του νομού, προκαλώντας έτσι την ένταση στις σχέσεις των δήμων Κιλκίς - Παιονίας και Πολυκάστρου, μέσα στο Δεκέμβριο του 2007 ενέκρινε την χρηματοδότηση σύνταξης μελετών μιας σειράς έργων μεταξύ των οποίων και δυο ΧΥΤΑ. Για το Κιλκίς υποτίθεται πως οι τέσσερις δήμοι (Γουμένισσας, Αξιιούπολης, Πολυκάστρου, Ευρωπού) δεν προλάβαιναν να κατασκευάσουν δικό τους ΧΥΤΑ και ουσιαστικά η Περιφέρεια πιέζει ώστε να αποθέτουν στον ΧΥΤΑ Κιλκίς και τα δικά τους σκουπίδια.
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:49

Γκουντενούδης- Αμανατίδης οι νέοι αντινομάρχες

Συντάκτης:
Συνάντηση στο Γραφείο του είχε τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008 με τους Νομαρχιακούς Συμβούλους Χρήστο  Γκουντενούδη και Αναστάσιο Αμανατίδη, ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας.
Κατά τη συνάντηση ο Νομάρχης τους πρότεινε τις θέσεις των δύο αντινομαρχών για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς, τις οποίες και αποδέχτηκαν. Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες που θα έχουν οι Αντινομάρχες και ορίστηκε ως πρόεδρος της Α’ Νομαρχιακής Επιτροπής ο κ. Γκουντενούδης και ως πρόεδρος της Β’ Νομαρχιακής Επιτροπής ο κ. Αμανατίδης. 
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:48

Πυροβολούν με… 45άρια

Συντάκτης:
Ο κ. Γιάννης Τσογγίδης με αφορμή το ρεπορτάζ και όσα διαδραματίστηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και τη στάση των κ. Αμανατίδη και Μπαλάσκα, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
Ως  ο  πιο  στενός  συνεργάτης  του  Αντινομάρχη  Τάσου  Αμανατίδη  την  οκταετία  που  ήμασταν  Δημοτική  Αρχή,  αλλά  και μετέπειτα  όταν  έσβησαν  τα  φώτα  και  οι  περισσότεροι  του  γύρισαν  την  πλάτη,  θλίβομαι  για  την  τοποθέτησή  του  στο  τελευταίο  Νομαρχιακό  Συμβούλιο,  σε  ότι  αφορά  την  ανάθεση  έργων  με  τα  περίφημα  45άρια,  όπου  με  κυνικό  τρόπο και  αυτός  και  ο  Νομάρχης  Μπαλάσκας  παραδέχθηκαν  ότι  υπάρχει  βιομηχανία  έργων,  των  οποίων  η  νομιμότητα  είναι
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:47

Έκθεση illustrations του Ηλία Καλπάκα

Συντάκτης:
 “Οι 35 pop, σελίδες ενός φανταστικού ημερολογίου, αό διαδρομές καθημερινές, απτές αλλά συγχρόνως τόσο ιδιαίτερες ενός νέου άντρα -είμαι αλήθεια τόσο νέος-, στο αστικό περιβάλλον μιας μεγαλούπολης, στον πλανήτη  Εγώ, “ξετυλίγονται” αβίαστα, εικονογραφημένς,  μέσα από μια διάθεση ελεύθερη από κυρίαρχες φόρμες, χιουμοριστικά, αλλά ταυτόχρονα τόσο καυστικά και απόλυτα. Η ανάγκη μιας pr.......... δίψας για έκφραση είναι αυτή που με ωθεί να μετατρέψω, όλα εκείνα τα στιγμιότυπα, που αποτυπώνει ένας φωτογραφικός φακός αυτόματα και χωρίς προετοιμασία, σε μια γλυκιά ανάμνηση, μια δυνατή εμπειρία, ένα πολύχρωμο αποτυπωμα ενός laser printer σε “καμβάδες” από Kappa-mount.
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2008 12:12

Οι στόχοι του “Ράντσου” Κιλκίς

Συντάκτης:
 Την υλοποίηση όλων των στόχων του για το 2007 ανακοίνωσε το Δ.Σ. του Ιππικού Ομίλου “Ράντσο” Κιλκίς.
Συγκεκριμένα, το “Ράντσο” έγινε μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (Ε.Ο.Ι.), μετά από συνεδρίαση της στις 14.12.2007. Ο Ιππικός Όμιλος “Ράντσο” Κιλκίς θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη της ιππασίας στην περιοχή του νομού Κιλκίς (αγώνες φιλικούς και ανάπτυξης στις εγκαταστάσεις του και συμμετοχή των αθλητών του “Ράντσου”).
Την άσχημη οικονομική κατάσταση της «Αμιγούς επιχείρησης Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Ευρωπού» συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρωπού, στην τελευταία του συνεδρίαση και κατά την έγκριση του προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων της επιχείρησης για το οικονομικό έτος 2008.
Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανέρχονται σε 60.600 ευρώ, τα έξοδα σε 534.852 ευρώ, από τα οποία προκύπτει και έλλειμμα  474.252 ευρώ.
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 10:26

Ισχυρός παγετός «δοκιμάζει» πολλές περιοχές της χώρας

Συντάκτης:
 Ισχυρό παγετό σε πολλές περιοχές της χώρας φέρνουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια. Το φαινόμενο θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα 48ωρο και αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, που θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.
Ειδικότερα, από την Πέμπτη και για τις επόμενες δύο ημέρες το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι ο ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος μάλιστα σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδος θα είναι ολικός. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και τις μεσημεριανές ώρες η θερμοκρασία δεν θα ανεβεί πάνω από το μηδέν.
Συνηθίσαμε να στηλιτεύουμε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο απονομής της δικαιοσύνης, μνημονεύοντας το κτήριο του Πρωτοδικείου Κιλκίς. Και όντως η σύγκριση με Δικαστικά Μέγαρα ακόμα και της ημεδαπής, μόνο μελαγχολικές σκέψεις προκαλεί.
Αλλά αν το κτήριο του Πρωτοδικείου παραπέμπει σε  βαλκανικές συνθήκες, υπάρχουν και χειρότερα. Ο χώρος όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Κιλκίς  παραπέμπει σε συνθήκες τριτοκοσμικές.