Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 3:40:11 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 11:40

Ο Κιλκισιακός στη Β’ εθνική

Συντάκτης:
Επιτυχία από κάθε άποψη σημείωσε ο ετήσιος χορός του Κιλκισιακού στο κέντρο διασκέδασης “ΜΑΣΚΕΣ” όπου το παρών έδωσαν πολλοί επώνυμοι και φίλοι της ιστορικής ομάδας. Ο εκλεκτός καλεσμένος του χορού Χάρυ Κλυν (Βασίλης Τριανταφυλλίδης) χάρισε άφθονο γέλιο στους παραβρισκόμενους ενώ ευχήθηκε στον Κιλκισιακό κάθε επιτυχία. Λίγο νωρίτερα στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος τη ς ομάδας Νίκος Στανημερόπουλος ευχαρίστησε τον κόσμο που αγκαλιάζει με θέρμη τον Κιλκισιακό, τονίζοντας ότι με συλλογική προσπάθεια και δουλειά θα επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες.
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 11:36

Μήνυμα Χριστουγέννων Σεβασμιότατου Αποστόλου

Συντάκτης:
 Η ειρήνη, το μέγιστο αίτημα των ανθρώπων! Η έλλειψή της διαλύει τις ανθρώπινες κοινωνίες και η μόνιμη επικράτησή  της είναι το πιο δύσκολο κατόρθωμα.  Όλοι μας έχουμε οδυνηρές εμπειρίες από διχόνοιες, συκοφαντίες, αυθαιρεσίες και αρπακτικές διεκδικήσεις. Αυτά  συμβαίνουν στις οικογένειες, στην κοινωνία μας, στον κόσμο όλο. Το αποτέλεσμα είναι σύζυγοι να οδηγούνται στα διαζύγια, γονείς και παιδιά να μην μιλιούνται μεταξύ τους, συνεργάτες να υποσκάπτουν ο ένας του άλλου τη θέση. Και το κακό παίρνει τραγικότερες διαστάσεις, όταν τα αδυσώπητα οικονομικά συμφέροντα αποφασίζουν να εξολοθρεύουν λαούς, πολιτισμούς και το φυσικό περιβάλλον.  
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 11:34

Ένα οικόπεδο για τρεις χρήσεις

Συντάκτης:
Στο καθιερωμένο γεύμα προς τους δημοσιογράφους που δίνει πριν τα Χριστούγεννα ο κ. Κώστας Κιλτίδης το μενού περιλαμβάνει πάντα και ειδήσεις. Το περασμένο Σάββατο σε ταβέρνα της πόλης ο κ. Κιλτίδης δεν απέστη των συνηθειών του. Και αποκάλυψε ότι στο θέμα της χωροθέτησης του Δικαστικού η επιλογή είναι το οικόπεδο της μεραρχίας.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος με το Υπουργείο Άμυνας για την παραχώρηση ολόκληρου του οικοπέδου της Μεραρχίας.
Ημερίδα με θέμα την Σύσταση Κέντρου Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο. Την ημερίδα παρακολούθησε και ο δήμαρχος Κιλκίς κ. Τερζίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία, στα πλαίσια της ανάπλασης της περιοχής των Στενημαχήτικων του Δήμου Κιλκίς και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να επωφεληθούν από τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που τους δίνονται.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 05:15

Στην Αξιούπολη η γιορτή του Κ.Κ.Σ.

Συντάκτης:
 Μεγάλη επιτυχία  σημείωσε το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο τσάι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης  Κιλκίς, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε εκτός της πόλης του Κιλκίς, και συγκεκριμένα στην Αξιούπολη. Η Δήμαρχος της Αξιούπολης Σόνια  Συμεωνίδου δέχτηκε με χαρά να φιλοξενήσει τα παιδιά και τους ανθρώπους του Κ.Κ.Σ. Θετικά ανταποκρίθηκε και ο ιερέας της Εκκλησίας «Άξιον Εστί», πάτερ Δωρόθεος, ο οποίος παραχώρησε την αίθουσα εκδηλώσεων της Εκκλησίας και μαζί με ενορίτισσες ανέλαβαν την προετοιμασία  των εδεσμάτων που προσφέρθηκαν στη γιορτή. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια της Προέδρου του ΟΠΟΝΓΔΑ Μαρίας Χασάπη.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 05:13

Γ. Γαβριηλίδης: Ανούσιο συνέδριο χαιρετισμών

Συντάκτης:
Σκληρή κριτική στη διοίκηση της ΤΕΔΚ ασκεί ο πρώην Δήμαρχος Κρουσίων και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κρουσίων Γιώργος Γαβριηλίδης για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη και τα αποτελέσματα που παρήγαγε το πρόσφατο συνέδριο.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 05:11

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Δημητρίου

Συντάκτης:
«Η Παρθένος σήμερα γεννάει ως άνθρωπο τον Άκτιστο Θεό. Η γη προσφέρει το σπήλαιο στον Απροσπέλαστο. Οι άγγελοι Τον δοξολογούν μαζί με τους βοσκούς. Οι σοφοί της ανατολής τον αναζητούν (να Τον προσκυνήσουν) οδηγημένοι από το αστέρι. Και όλα αυτά γίνονται, επειδή ο Θεός, που είναι έξω από το χρόνο, θέλησε να γίνει Νέο Παιδί για χάρη μας».
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 04:25

Η ΤΕΔΚ Κιλκίς τίμησε Πολυχρονίδη-Ρουσσόπουλο

Συντάκτης:
 Δυο ανθρώπους που πρόσφεραν πολλά στην Αυτοδιοίκηση και στον τόπο τους τίμησε η διοίκηση της ΤΕΔΚ Κιλκίς, στο πρόσφατο τακτικό συνέδριό της. Συγκεκριμένα, η ΤΕΔΚ απένειμε τιμητική πλακέτα στους πρώην δημάρχους Αξιούπολης Γιάννη Πολυχρονίδη και  Γαλλικού Θανάση Ρουσσόπουλο. Την τιμητική πλακέτα στον κ. Πολυχρονίδη απένειμε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Δημήτρης Σισμανίδης, ο οποίος και χαρακτήρισε τον κ. Πολυχρονίδη «πατριάρχη της Αυτοδιοίκησης», που πρόσφερε πολλά και δίδαξε πολλά στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης ως δήμαρχος επί 16 χρόνια και η απουσία του από το χώρο είναι εμφανής.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 04:22

Επιμελητήριο Κιλκίς - www.ccikilkis.gr

Συντάκτης:
 Στην νέα ψηφιακή εποχή μπαίνει και το Επιμελητήριο Κιλκίς, με την εξαιρετική και χρήσιμη για τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού, ιστοσελίδα του, www.ccikilkis.gr. Η παρουσίαση της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου έγινε σε ειδική εκδήλωση από τον πρόεδρό του Παύλο Τονικίδη  και τους εκπροσώπους των δύο εταιριών που ανέλαβαν έργο, μέσω Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Ο νέος ιστοτόπος www.ccikilkis.gr του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποτελεί ένα νέο σύγρονο διαδικτυακό εργαλείο το οποίο δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει το σύνολο των επιχειρήσεων της πειοχής.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 04:19

Τι θα απογίνουν τα σκουπίδια;

Συντάκτης:
Μισό βήμα προς την εκτόνωση της κρίσης, αλλά ουσιαστικά αναβολή ενός έτους στο μείζον θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών του νομού σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ υπό διευρυμένη σύνθεση, δηλαδή με τη συμμετοχή και των 11 δήμάρχων.