Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 10:07:50 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 03:48

Διαμαρτυρία τριτέκνων

Συντάκτης:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την υποκρισία και τον εμπαιγμό των τριτέκνων από την Κυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Τριτέκνων Οικογενειών Ελλάδας.
«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλέον, αναγκάζουν τους γονείς με τρία παιδιά να κατέβουν στον δρόμο για να αγωνιστούν για το δίκαιο αίτημά τους.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:36

Είμαστε και Μακεδόνες

Συντάκτης:
 Μια διάσταση είναι η οικονομική. Η λειτουργία των καζίνο της ΠΓΔΜ στην παραμεθόρια ζώνη και η αθρόα προσέλευση των ελλήνων παικτών, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον εμπορική και οικονομική ζωή του νομού και ως εκ τούτου η αντίδραση των εμπορικών συλλόγων του ν. Κιλκίς, όποια μορφή λάβει, είναι και θεμιτή και κατανοητή καθώς τα θιγόμενα συμφέροντα των μελών  τους θα προστατέψουν.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:34

Σκοτάδι για τα παραμεθόρια

Συντάκτης:
 Με την προσεχή νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών ο Υπουργός Προ. Παυλόπουλος δεσμεύεται πως θα φέρει τροπολογία για την ένταξη του νομού Κιλκίς στο καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών…».
Η δέσμευση δόθηκε και δια στόματος Παυλόπουλου και με δηλώσεις των βουλευτών του νομού Κ. Κιλτίδη και Σ. Τσιτουρίδη μετά τις αντιδράσεις  που προκάλεσε η αποκλεισμός του νομού τον περασμένο Οκτώβριο όταν εντάχθηκαν οι ν. Σερρών και Δράμας.
 Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση απόρων οικογενειών της περιοχής, ενόψει και των γιορτών των Χριστουγέννων.
Ο εμπορικός κόσμος της περιοχής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του προέδρου του Συλλόγου Γιάννη Αδαμόπουλου και της διοίκησης. Ετσι, το κέντρο γέμισε από κόσμο, που διασκέδασε με την ψυχή του, ενισχύοντας παράλληλα και τον κοινωνικό στόχο του φορέα, για την ενίσχυση των απόρων.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:31

Ημερίδα για τον αθλητισμό από το Δήμο Ευρωπού

Συντάκτης:
 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ημερίδα με θέμα τον Μαζικό Αθλητισμό, που οργανώθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευρωπού, με την επιμέλεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλους του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, Κωνσταντίνου Σταφύλη.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:29

Η κοινωνική ευαισθησία της Μητρόπολης Γουμενίσσης

Συντάκτης:
 Γι’ άλλη μια φορά η Μητρόπολη Γουμενίσσης έδειξε την κοινωνική ευαισθησία που διακατέχει τη δράση της. Ο Σεβασμιώτατος Δημήτριος, οι ιερείς, τα στελέχη της Μητρόπολης και κυρίως οι πιστοί, ευαισθητοποιήθηκαν από το δράμα των πυροπαθών του καλοκαιριού σε Πελοπόννησο και Εύβοια και κινητοποιήθηκαν για να απαλύνουν τον πόνο τους.
Μετά από σχετική πρόταση του Σεβασμιωτάτου, που έγινε αποδεκτή από τα κατά τόπους εκκλησιαστικά συμβούλια, αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε: Η καταβολή του 35% των καθαρών εσόδων όλων των ενοριών υπέρ των πυροπαθών.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:26

Δήμος Δοϊράνης : Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη

Συντάκτης:
«Ο Δήμος Δοϊράνης, παρά το γενικότερο κλίμα αυξήσεων που παρατηρείται στις μέρες μας σε αγαθά και υπηρεσίες και με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν περιέλθει πολλές οικογένειες, λόγω των μηδαμινών αυξήσεων στα εισοδήματά τους, αποφάσισε στο τελευταίο δημοτικό του συμβούλιο τη μη αύξηση των δημοτικών τελών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Δοϊράνης.
Σε δίωρο συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων του Κιλκίς προχωρά για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, από τις 9 έως τις 11 το πρωί, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Συνομοσπονδίας για το ασφαλιστικό.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις που αφορούν το μείζων θέμα του ασφαλιστικού.
Δυναμική αλλά και απόλυτα ουσιαστική υπήρξε η συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων των εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση του ν. Κιλκίς στο 36ο ενδιάμεσο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), που πραγματοποιήθηκε στις 3 & 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:09

Απεργούν στο ν. Κιλκίς οι δημόσιοι υπάλληλοι

Συντάκτης:
 Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου και να πλαισιώσουν την απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, και στη συνέχεια την πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Νομαρχία.