Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 9:06:38 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 09:05

Αδιαφορία ή κάτι άλλο;

Συντάκτης:
Θύελλα διαμαρτυριών έχει ξεσηκώσει στο τμήμα κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς η συνεχιζόμενη αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης του συλλόγου, αναφορικά με την μη διάθεση ωρών προπόνησης στη κλειστή αίθουσα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κιλκίς.
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 09:04

Άνετα ο ΓΑΣΚ

Συντάκτης:
Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής, η ομάδα χάντμπολ του ΓΑΣΚ Κιλκίς επικράτησε με σκορ 30-24 επί του Θερμαϊκού. Λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Κιλκίς το σαββατοκύριακο (17-18/11), η αναμέτρηση διεξήχθη νωρίτερα των υπόλοιπων και με αυτή της τη νίκη, η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 10:21

Κλείνουν τα σύνορα οι δημόσιοι υπάλληλοι

Συντάκτης:
 Στον αποκλεισμό του Τελωνείου Δοϊράνης και το συμβολικό κλείσιμο των συνόρων της χώρας αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού μας, το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς και τα πρωτοβάθμια Σωματεία των Δ.Υ., ΝΠΔΔ και ΟΤΑ του νομού Κιλκίς, κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους μετά και την για τρίτη φορά τραγική εξέλιξη, τη κοροϊδία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στο νομό Κιλκίς, στο θέμα της μη ένταξης του νομού στις παραμεθόριες περιοχές.
 Απαντητική επιστολή στους μαθητές του γυμνασίου και λυκείου Γουμένισσας απέστειλε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης, με αφορμή τις κατασκευαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν στο κλειστό γυμναστήριο Γουμένισσας, δείχνοντας περίσσια ευαισθησία και σεβασμό στους νέους.
Ο κ. Κιλτίδης στην επιστολή του αναφέρει:
«Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επιστολή σας και θέλω να σας ευχαριστήσω που θελήσατε να μοιραστείτε μαζί μου τον προβληματισμό σας σχετικά με την παράδοση του κλειστού γυμναστηρίου Γουμένισσας.
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 10:13

Επιχειρηματικά βραβεία 2008

Συντάκτης:
Το Επιμελητήριο Κιλκίς έχει καθιερώσει από ετών όπως στην ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας να βραβεύει αριθμό επιχειρήσεων μελών του που διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε.
Η βράβευση αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός και αναδεικνύει πέρα από τους αριθμούς κυρίως την ικανότητα, την ποιότητα και την υπευθυνότητα στο χώρο του επιχειρείν. Επίσης επιβραβεύει ανθρώπους, αντιλήψεις, αξίες, ευαισθησίες σε θέματα περιβάλλοντος και κοινωνικής ευθύνης.
 Το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς, διοργανώνει φέτος την ετήσια έκθεση του με τίτλο “Οδηγώ με προσοχή γιατί αγαπώ τη ζωή”, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κένρο Κιλκίς, από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου 2007.
Η έκθεση έχει σκοπό την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την απόκτηση οδηγικής παιδείας. Για το λόγο αυτό, στο επίκεντρο της εκδήλωσης, βρίσκονται οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλη μας, οι οποίοι ως αυριανοί οδηγοί αποτελούν την ελπίδα υλοποίησης των στόχων της Τροχαίας για μελλοντικούς προσεκτικούς οδηγούς.
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 10:07

Πολύκαστρο:Το ΙΚΑ της ταλαιπωρίας

Συντάκτης:
Ανοίχτε δρόμο σύννεφα σκοτεινά στις άγριες μου κατάρες.
Τούτα τα λόγια του Σαίξπηρ μου ‘ρχονται συχνά στα χείλη, κάθε που είμαι αναγκασμένος, να επισκευτώ για κάποιο λόγο μια δημόσια υπηρεσία, έναν δημόσιο οργανισμό.
Απόρροια των βλοσυρών προσώπων και της απροθυμίας των υπαλλήλων να εξυπηρετήσουν τον πολίτη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι υπάλληλοι, πως ο λαός πληρώνει για να είναι εκεί που βρίσκονται και οφείλουν να μας εξυπηρετούν, αλλά και να μας χαμογελούν.
Τα ανταποδοτικά τέλη αναφέρονται στις παρεχόμενες υπηρεσίες από το Δήμο για την καθαριότητα και δημόσιο φωτισμό, για κατοικίες, καταστήματα, αποθήκες και αφορά το σύνολο του Δήμου Κιλκίς, δηλαδή πόλη- χωριά- οικισμούς αλλά και τη βιομηχανική περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Σταυροχωρίου.
«Η πρόταση της Δημοτικής αρχής είναι αύξηση σε ποσοστό 23,5% έναντι των ανταποδοτικών τελών του 2007 και ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία. Η μείζον μειοψηφία της Δημοτικής ομάδας ¨ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ¨ καταψήφισε την νέα αύξηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Παύλου Πασσαλίδη.
Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΥΠΕΣΔΔΑ), το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης για την ομαλή προσαρμογή και κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελληνική Επικράτεια», με την επωνυμία «Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ».
Την προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας και των δώρων Χριστουγέννων για το 2007 αποφάσισε για τέταρτη συνεχή χρονιά το διοικητικό συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ., μετά από πρόταση του διοικητή, Γιώργου Βερναδάκη, στο πλαίσιο της προσπάθειας διαρκούς βελτίωσης της εξυπηρέτησης των ανέργων.