Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 3:21:21 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2007 06:36

Πανελλαδική Γιορτή οικολογικής Γεωργίας

Συντάκτης:
Η 14η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας θα πραγματοποιηθεί το 4ήμερο 21-22-23 και 24 Σεπτέμβρη 2007 από την Ομάδα βιοκαλλιεργητών νομού Κιλκίς.
Η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στην διατήρηση των ντόπιων σπόρων.
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 07:22

Ανοιξε τις… πύλες της η Εμποροπανήγυρη Κιλκίς

Συντάκτης:
 Με την πρώτη ψύχρα του φθινοπώρου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς στην πλατεία Δημαρχείου το βράδυ της Τετάρτης, η οποία θα κλείσει το φετινό της κύκλο το βράδυ της Κυριακής, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης και του νομού να χορτάσουν παιχνίδια και… σουβλάκι.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης, κατά την τελετή εγκαινίων της Εμποροπανήγυρης αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν στην πόλη, στους μεγάλους στόχους της δημοτικής αρχής, ενώ προανήγγειλε και αλλαγές στο θεσμό της Εμποροπανήγυρης.
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 07:10

Δένει στα φιλικά ο Κιλκισιακός

Συντάκτης:
Συνεχίζοντας τα φιλικά προετοιμασίας του ο Κιλκισιακός την προηγούμενη εβδομάδα αντιμετώπισε την Τετάρτη 29 Αυγούστου εκτός έδρας την ομάδα της Νίκης Πολυγύρου Χαλκιδικής (αποτέλεσμα 2-2) και την Πέμπτη 30 Αυγούστου στο Κιλκίς το Πάικο Γουμένισσας (αποτέλεσμα 1-0 υπερ της ομάδας μας).
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 07:08

Προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου σε πυρόπληκτους

Συντάκτης:
Στα 3.340 ευρώ ανέρχεται το ποσό που κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς στον ειδικό λογαριασμό 2341103053, «Ελληνικό Δημόσιο – Λογαριασμός Αρωγής Πυρόπληκτων», το οποίο συγκεντρώθηκε από προσφορές των μελών του.
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 07:07

Ειδικότητες 2ου ΤΕΕ

Συντάκτης:
Στη σχολική μονάδα του 2ου ΤΕΕ Κιλκίς λειτούργησε από την προηγούμενη χρονιά και το ΕΠΑΛ ως νέος τύπος σχολείου.
Και φέτος για τη σχολική χρονιά 2007 – 2008 θα λειτουργήσει αυτό το επαγγελματικό λύκειο με τους παρακάτω τομείς και ειδικότητες: μηχανολογίας, οχημάτων, ηλεκτρολογίας, δομικών έργων, ηλεκτρονικής, πληροφορικής και οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών.
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 14:08

Χρυσός νικητής ο Δαμιανός Κατής

Συντάκτης:
Ακόμη μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον κιλκισιώτικο κλασσικό αθλητισμό  προσέθεσε στις 11 Αυγούστου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου στο Εσκι Σεχιρ της Τουρκίας  ο πρωταθλητής της δισκοβολίας Δαμιανός Κατής.
Ο αθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς που εκπροσώπησε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της κατηγορίας παίδων και κορασίδων τα χρώματα της εθνικής ομάδας της Ελλάδας, αναδείχτηκε χρυσός Βαλκανιονίκης, αν και συμμετείχε για πρώτη φορά σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση στην οποία παίρνουν μέρος  οι πρωταθλητές όλων των χωρών των Βαλκανίων.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς. ενέκρινε ομόφωνα οικονομική βοήθεια ύψους μόλις 25.000 ευρώ προς τους πυρόπληκτους της χώρας, ενώ η πλειοψηφία απέρριψε πρόταση του κ. Γιώργου Φραγγίδη να δοθούν στους πυρόπληκτους τα έξοδα παράστασης ενός εξαμήνου των νομαρχιακών συμβούλων!
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007 06:26

Ο ΓΑΣΚ μαθαίνει Βόλεϊ στα παιδιά

Συντάκτης:
Το τμήμα ΒΟΛΕΪ του ΓΑΣ Κ σε μια προσπάθεια διάδοσης και εξάπλωσης του αθλήματος ΒΟΛΕΙ, στον νομό, αλλά και για την ανεύρεση ταλέντων με στόχο την περαιτέρω εξέλιξή τους στα αγωνιστικά τμήματα του ΓΑΣΚ, θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο 2007 ως τον Ιούνιο 2008 την Ακαδημία Βόλει στελεχώνοντας την με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό που διασφαλίζει την αθλητική εξέλιξη των παιδιών.
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007 06:24

Μέτρα κατά πυρκαγιών στο δήμο Ευρωπού

Συντάκτης:
H τραγωδία που έπληξε τη χώρα μας, με τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές σε Πελοπόννησο και Εύβοια, καθώς και η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κινητοποίησε και το Δήμο Ευρωπού.
Από την πρώτη ημέρα ο Δήμος προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων, καλύπτοντας όλους τους οικισμούς με συνεχείς περιπολίες μέχρι τις 10 το βράδυ, εντάσσοντας στο σχεδιασμό και το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου.
Την Πέμπτη 30/08/07, στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε., μετά από κάλεσμα της Υπευθύνου Γυναικών ΝΟ.Δ.Ε. Ν. Κιλκίς Ντίνας Συμεωνίδου Τσιβρεμετζή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Υπευθύνων Γυναικών