Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:58:07 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 10:48

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Ευρωπού

Συντάκτης:
Με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό σύμβούλιο Ευρωπού, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ.
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η αποδοχή μεταβίβασης επιβατικού αυτοκινήτου στο δήμο, ο καθορισμός ειδικοτήτων θέσεων μερικής απασχόλησης, η εκμίσθωση κοινόχρτηστων εκτάσεων, οι εγκρίσει απολογισμών των νομικών προσώπων του Δήμου.
 Με κυρίαρχο το πνεύμα κριτικής προς την ηγεσία του κόμματος και τον πρόεδρο Γ. Παπανδρέου διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ.
Τόσο η εισήγηση του επικεφαλής Ν. Κριθαρίδη όσο και οι τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των μελών του οργάνου περιείχαν έντονο το στοιχείο της κριτικής προς την ηγεσία του κ. Παπανδρέου καθώς το ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε το έναυσμα για μια συνολική τοποθέτηση επί της πορείας του Κινήματος τα τελευταία χρόνια. Κατά γενική εκτίμηση το όλο κλίμα της συνεδρίασης έγειρε υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου ενόψει της εκλογής νέου ηγέτη στο ΠΑΣΟΚ.
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 10:39

ΑΤΕ: Τις μετοχές σας.ΕΑΣ: Ξεχάστε τις

Συντάκτης:
Διελκυστίνδα μεταξύ της Αγροτικής Τράπεζας και της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς με  έπαθλο τις μετοχές της οργάνωσης Η τύχη των μετοχών της ΕΑΣ Κιλκίς θα κρίνει τελικά αν και πως θα γίνει η ρύθμιση των χρεών της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς προς την Τράπεζα.
Με βάση την συμφωνία ρύθμισης που συνομολόγησε η διοίκηση Πογέλη η ΕΑΣ έπρεπε ήδη να παραδώσει 51.200 μετοχές της ΣΕΚΑΠ, που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της, στην ΑΤΕ.
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2007 05:11

Το Ελληνικό Αεροναυτικό Κέντρο στο Σταυροχώρι

Συντάκτης:
 Το Ελληνικό Αεροναυτικό Κέντρο (ΕΑΚ) είναι ένας Αεροναυτικός Οργανισμός ο οποίος έχει επιλέξει τον Νομό του Κιλκίς για μόνιμη έδρα του.  Είναι ενταγμένο στην Πολιτική Προστασία και από το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενταχθεί στο σχέδιο πυροπροστασίας των περιφερειών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.  Οι κύριες δραστηριότητές του είναι η εκτέλεση πτήσεων για κοινωφελείς σκοπούς αλλά και για λόγους αναψυχής.
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2007 05:08

Όχληση ή ανάπτυξη;

Συντάκτης:
Αν η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς δεν πείστηκε από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των φορέων της περιοχής Πεδινού και ενέκρινε κατά πλειοψηφία (οριακή μάλιστα λόγω της διπλής ψήφου του προέδρου) τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων της βιομηχανίας παραγωγής βιοαερίου "GREEN OIL" οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή Γαλλικού που αντέδρασαν  τότε βρήκαν σύμμαχο στις ανησυχίες τους την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2007 05:06

ΑΝ.ΚΙ. Παρέμβαση στην κοινωνική οικονομία

Συντάκτης:
Ξαφνιάζει ευχάριστα η Αναπτυξιακή Κιλκίς με την ενασχόληση της με θέματα κοινωνικών υπηρεσιών. Ο πρόεδρος της ΑΝ.ΚΙ Παύλος Πασσαλίδης μιλά στην εφημερίδα μας για τη δράση αυτή και την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος EQUAL.
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2007 05:02

Γλυκόπικρο ξεκίνημα για τον Αλέξανδρο Κιλκίς

Συντάκτης:
Γλυκόπικρο ξεκίνημα για την ανδρική ομάδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ". Ξεκίνησε πολύ καλά την νέα αγωνιστική περίοδο προκρινόμενη στους οκτώ(8) του κυπέλλου της ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ κερδίζοντας διαδοχικά την ΘΥΕΛΛΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ εκτός έδρας με 5-0 και τον ΠΑΙΟΝΑ ΤΟΥΜΠΑΣ με 6-0. Όμως στην πρώτη της και παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας γνώρισε την ήττα στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς από την έμπειρη και επί χρόνια στην Α’ κατηγορία ομάδα των Ευζώνων.
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 14:19

Νέος πεζόδρομος στην 25η Μαρτίου, με πλήρεις υποδομές

Συντάκτης:
 Ξεκίνησαν τα έργα στην 25ης Μαρτίου με νέα δίκτυα φυσικού αερίου και οπτικών ινών και πλήρη ανακατασκευή του πεζόδρομου. Οι γκρίνιες των καταστηματαρχών και των περιοίκων περίσσεψαν όλο το καλοκαίρι, αλλά φαίνεται πως η δημοτική αρχή αποδεικνύεται συνεπής στη δέσμευσή της να ανακατασκευάσει ολόκληρο τον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου.
Θυμίζουμε ότι στα τέλη της Άνοιξης μια εκτεταμένη διαρροή στο δίκτυο ύδρευσης «υπονόμευσε» τον πεζόδρομο καθώς λόγω της διαρροής μεγάλων ποσοτήτων νερού που παρέσυρε την άμμο, υποχώρησε ο πλακόστρωτος δρόμος  σε όλο σχεδόν το μήκος του από την 21ης Ιουνίου μέχρι τη Θεσσαλονίκης.
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 14:15

Η «εκστρατεία καρδιάς» έρχεται και στο Κιλκίς

Συντάκτης:
 Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Becel pro.activ και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Εταιρίας Αθηροσκλήρωσης, της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης και της Εταιρίας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος οργανώνει μια «Εκστρατεία καρδιάς σε όλη την Ελλάδα».
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 14:07

Οι μαθητές στην Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας

Συντάκτης:
 Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007, μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων της πόλης, επισκέφτηκαν τη 14η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας, που πραγματοποιήθηκε εφέτος στο Κιλκίς.
Στο πλαίσιο των επισκέψεων αυτών οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση και να ενημερωθούν από τους εκθέτες για τα προϊόντα που παράγουν και τις καλλιεργητικές πρακτικές που εφαρμόζουν, καθώς και για τα υλικά που χρησιμοποιούν για την παραγωγή διαφόρων αγαθών.