Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 3:03:55 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όσους και όσες συνέβαλαν τα μέγιστα  για την  αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε στο Χέρσο του Κιλκίς. Η άμεση επέμβαση της διοίκησης των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ν. Κιλκίς σε συνδυασμό με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, του Δήμου Κιλκίς, της Π.Ε Κιλκίς, του δασαρχείου, της αστυνομικής διεύθυνσης, των κατοίκων αλλά και όλων των εθελοντών συνετέλεσε καθοριστικά στην γρήγορη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 18:02

Κινδύνεψε να καεί το Χέρσο Κιλκίς

Συντάκτης:

Από σιτοκαλαμιές και μακριά από το Χέρσο Κιλκίς ξεκίνησε η φωτιά το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιουνίου, αλλά ο ισχυρός άνεμος που φύσαγε εκείνη την ώρα είχε άγριες διαθέσεις. Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 καλώντας τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή.

Την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στους εργαζομένους της εταιρίας Fieratex, που απειλούνται με έξοδο από την εργασία τους εξαιτίας των ενεργειών παύσης της παραγωγικής δραστηριότητας της επιχείρησης από την εργοδοσία της, εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, το οποίο εκδόθηκε στην τακτική του συνεδρίαση, χθες, Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης την Τετάρτη στις 19-06- και τη Πέμπτη20-06 2024 σε περιοχές της Παιονίας και συγκεκριμένα:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς, στο πλαίσιο των δράσεών της για την ανάπτυξη της τουριστικής ταυτότητας του ν. Κιλκίς και την ανάδειξή του ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού αλλά και στο πλαίσιο της προβολής των τοπικών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα, διοργανώνει ένα μοναδικό θεματικό εργαστήριο με τίτλο: «Γαστρονομικές περιπλανήσεις στο Κιλκίς: Τεχνικές βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού».

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 09:16

Τον Άγιο Φανούριο υποδέχθηκε η Αξιούπολη ν.Κιλκίς

Συντάκτης:

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με την αθρόα συμμετοχή πλήθους κόσμου υποδέχθηκε η Αξιούπολη και η Παιονία την θαυματουργό Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου από το νησί της Ρόδου.(τόπος εύρεσης)

Μια μικρή… γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι έτοιμη να πάρει σάρκα και οστά από δεκάδες νέους, στην πίστα Κάρτ του Κιλκίς, το Σάββατο 15 Ιουνίου.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (14-6-2024)

Συνελήφθησαν χθες (12 Ιουνίου 2024) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο ημεδαποί άνδρες, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ενός, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσαν από κοινού, σε διαμορφωμένο χώρο στην αυλή και μέσα σε γλάστρες, 31 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 110 εκατοστών.