Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 5:37:03 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σε εξέλιξη είναι, από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εργασίες αποκατάστασης , συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

            “Aποκαθιστούμε, συντηρούμε, βελτιώνουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδομές του οδικού δικτύου. Κυρίαρχη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Επενδύουμε σημαντικούς πόρους, ενισχύουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις την οδική ασφάλεια”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, αναφερόμενος στις  σχετικές εργασίες που εκτελούνται στον κόμβο του Δροσάτου.

            Οι προαναφερόμενες παρεμβάσεις προβλέπονται στο έργο «Συντήρηση-αποκατάσταση επικίνδυνων-κατεστραμμένων τμημάτων επί του οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε.Κιλκίς έτους 2022».

Την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Κιλκίς πέτυχε ο Δήμος Κιλκίς κατακτώντας, με καταλυτική τη συμβολή του ικανού επιστημονικού δυναμικού του, την πρώτη θέση  στην Κεντρική Μακεδονία ανάμεσα σε δεκαεννέα Δήμους – δυνητικούς δικαιούχους.

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 24/9/2023 έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης σ’ ένα μεγάλο μέρος της πόλης του Κιλκίς από τις 7:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Στην εικόνα που δημοσιεύουμε (και στην έκθεση εικόνων στο τέλος του κειμένου) καταγράφονται οι δρόμοι όπου θα γίνει η διακοπή ρευματοδότησης.

 Δημοσιεύθηκε η υπ’αριθμ. 89/2023 απόφαση του Ειρηνοδικείου Κιλκίς , η οποία επιτρέπει στον υπό εκκαθάριση Αγροτικό Συνεταιρισμό με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ» με τον διακριτικό τίτλο «Η ΕΝΩΣΗ» , την με ελεύθερη εκποίηση πώληση των ακινήτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού, και ορίζει τόπο διενέργειας όλων των πράξεων της ελεύθερης εκποίησης τα γραφεία του υπό εκκαθάριση συνεταιρισμού  . Τα προς εκποίηση ακίνητα είναι :

Με μια καινούρια προμήθεια σε αθλητικό εξοπλισμό απαντά η Δημοτική Αρχή στο αίτημα βελτίωσης των συνθηκών άθλησης πολιτών και  αθλούμενων στους υπαίθριους χώρους.

Αυτό το διάστημα εγκαθίστανται σε υπαίθριες εγκαταστάσεις όλου του Δήμου όργανα γυμναστικής  (πολύζυγα, κωπηλατικές μηχανές,όργανα ελλειπτικής)  ενώ  αντικαθίστανται  ταμπλώ, στεφάνια και  διχτάκια μπασκετών, δίχτυα εστιών ποδοσφαίρου, βόλεϊ και χάντμπολ σε γήπεδα αθλημάτων.

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 24/9/2023 έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης σ’ ένα μεγάλο μέρος της πόλης του Κιλκίς από τις 7:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. 

«Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Διοικητήριο.

Με μεγάλες συγκεντρώσεις σε Πλαγιά και Μελισσουργιό συνέχισε τις περιοδείες-ομιλίες του στα χωριά ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, όπου παρουσίασε το έργο της τετραετούς θητείας του και το πρόγραμμά του για την επόμενη πενταετία.

Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην 87η ΔΕΘ, στηρίζοντας ενεργά την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του τόπου με την  προβολή των τοπικών επιχειρήσεων, στην πιο σημαντική ίσως διεθνή έκθεση που γίνεται στη χώρα μας. Αυτή πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 09 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στο περίπτερο 17, με τη συμμετοχή των  παρακάτω επιχειρήσεων :

Από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο έναρξης της φθινοπωρινής εκστρατείας για την εφαρμογή του προγράμματος επιτήρησης και καταπολέμησης της λύσσας των ζώων στη χώρα μας η ρίψη των εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας για τον εμβολιασμό των ζώων της άγριας πανίδας θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου 2023 στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς και Πέλλας, καθώς και σε τμήματα της Μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης και των Περιφερειακών Ενοτήτων Σερρών και Ημαθίας.