Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 2:51:18 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε έκταση δίπλα στο παλιό και εγκαταλειμμένο στρατόπεδο Δογάνη έξω από το Κιλκίς (δυτικά).

Στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού για τον καύσωνα που σαρώνει τη χώρα έως και την Παρασκευή προχώρησε η ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα, το νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr), για αύριο Δευτέρα 15-07-2024, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε τμήμα της (Π.Ε. Κιλκίς).

Κατόπιν αυτού σας υπενθυμίζουμε για τα παρακάτω :

Υπάρχει στο ν. Κιλκίς δημόσιο έργο ημιτελές το οποίο να συναγωνίζεται το δρόμο Νέας Σάντας -Θεσσαλονίκης σε καθυστέρηση ολοκλήρωσης και απόδοσής του στους πολίτες;

Όσοι βιαστήκατε να απαντήσετε ΟΧΙ, λίαν κακώς βιαστήκατε. Υπάρχει και είναι αρχαιότερο σχεδόν πέντε χρόνια από το δρόμο.

Την παρέμβαση της κυβέρνησης για τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται και φέτος στον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων, όπως άλλωστε συμβαίνει στις τελευταίες καλοκαιρινές περιόδους, ζητεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Κιλκίς.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τα δημοσιεύματα για την ταλαιπωρία τουριστών που έρχονται στη χώρα και την πολύωρη αναμονή στο συγκεκριμένο σταθμό, οι αστυνομικοί του Κιλκίς τονίζουν ότι «η πολιτεία δεν έχει επιδείξει αντίστοιχης προσοχής στο συγκεκριμένο χερσαίο σημείο εισόδου/εξόδου στη χώρα, που βάσει στοιχείων κίνησης θεωρείται ίσως και το μεγαλύτερο Πανελλαδικά».

Στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροκοπείου στο Γυναικόκαστρο Κιλκίς ο υδράργυρος έδειξε 41,7 ενώ στο Ηλιόλουστο Κιλκίς 41,2. Ακολούθησε η Στυλίδα Φθιώτιδας με 41.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με τον καύσωνα να παραμένει στη χώρα μας έως και την Παρασκευή.

Το νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19/7, αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ.

"Για άλλη μια φορά, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους εθελοντές, οι οποίοι έχουν αναλάβει με προσωπικά έξοδα τη διακομιδή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα των ασθενών ζώων από το Λειψύδριο προς κτηνιατρικές κλινικές και ιατρεία, αλλά και όσους έχουν συνεισφέρει οικονομικά, και συνεχίζουν να το κάνουν, για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας τους.

Ξεκίνησε από την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη της 1ης Αυγούστου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης ‘’Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης’’ περιόδου 2024-2025.

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 22:48

Δύο περιοχές στο Κιλκίς χτύπησαν 40αρια σήμερα

Συντάκτης:

Συνεχίζονται για 5η συνεχόμενη μέρα οι καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή (12/7) καταγράφηκε στη Σκάλα Μεσσηνίας και ήταν ίση με 40.4°C.