espa pkm

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, 7:06:17 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτάς του, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 ώρα 11.30 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν φορείς και συμπατριώτες μας για την πλούσια κοινωνική προσφορά τους. 

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 12:21

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στην Παιονία

Συντάκτης:

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Παιονίας.

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης παρακολούθησε την λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της Γουμένισσας την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμένισσας, Αξιούπολης & Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος. Στην συνέχεια ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων στην κεντρική κρήνη πλατείας Θ. Ζελέγκου στην Γουμένισσα. Επίσης, ο Δήμαρχος παραβρέθηκε στην Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Αξιό ποταμό στη γέφυρα Αξιούπολης.

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 09:42

Τριήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι από το ΣΕΟ Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Παρίσης Tours διοργανώνει 3ημερη οδική εκδρομή στο Βελιγράδι στις 29/2 – 2/3 2020 (αναχώρηση πρωί, δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό και ξενάγηση). Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 697 221 4186 και 697 195 6511.

Ο επί 16 χρόνια δήμαρχος Αξιούπολης, ο μακροβιότερος δήμαρχος του νομού Κιλκίς, Γιάννης Πολυχρονίδης, που έβαλε τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη της Αξιούπολης και της Παιονίας, καθώς και στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού, παρουσιάζει το βιβλίο του με τίτλο: «ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ».
Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο, που όμως καταγράφει τη ζωή στην Αξιούπολη, κατά την παιδική-νεανική ηλικία του Γιάννη Πολυχρονίδη, κάνοντας στη συνέχεια κι έναν απολογισμό του πλούσιου έργου του ως δήμαρχος της Αξιούπολης.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (8-1-2020)

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2020 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Τελικά τη λύση προσέφερε, στο πλαίσιο της πολυετούς τακτικής των καθυστερήσεων την οποία εφαρμόζει, ο ίδιος ο ανάδοχος εργολάβος. Και η ευρισκόμενη στα "σχοινιά" Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας την αξιοποίησε στις αρχές Δεκεμβρίου. Έκανε δεκτό το από χρόνου πολλού υποβληθέν αίτημα του ανάδοχου εργολάβου για λύση της σύμβασης του έργου κατασκευής του δρόμου "Νέας Σάντας - Κόμβος Ασσήρου"! Μετά την παρέλευση όλων των προθεσμιών ενάσκησης των δικαιωμάτων νομικής προσβολής της εν λόγω απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Κ.Μ. απομένει πλέον η ανάθεση του έργου σε άλλο εργολάβο, ικανό να ολοκληρώσει το (μισό) εναπομείναν έργο.

Ένα υπέροχο βίντεο για τη Γουμένισσα, το κρασί και το μετάξι της, με εικόνες από την ιστορία της, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της, στα ριζά του Πάικου.

https://www.youtube.com/watch?v=rN8Ntsfl0I4&feature=emb_logo

Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 12:35

Φεστιβάλ Μεταξιού με επίκεντρο τη Γουμένισσα

Συντάκτης:

Ένας μεγάλος στόχος για τη Γουμένισσα και όλο το νομό Κιλκίς, η ανάδειξη του παλιού Μεταξουργείου Γουμένισσας και η δημιουργία-λειτουργία ενός κέντρου πολιτισμού στο πανέμορφο και τεράστιο αυτό κτήριο, αποτελεί έναν σταθερό και επίμονο στόχο του πατέρα Χριστόδουλου και της Μητρόπολης Γουμένισσας.

Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 10:53

Η Αξιούπολη υποδέχθηκε υπέροχα τη νέα χρονιά

Συντάκτης:

Για ακόμα μια χρονιά ο Σύλλογος Γραμμάτων και Τεχνών Αξιούπολης κατάφερε να μαγέψει το κοινό με την επιτυχημένη του εκδήλωση στο κατώφλι του νέου χρόνου.

Παρά το κρύο της ημέρας πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στην πλατεία Παύλου Μελά για να γιορτάσει και να διασκεδάσει με το συγκρότημα Ερωδιός. Κρασί, τσίπουρο και εδέσματα συνόδευαν τις μελωδίες, αλλά υπήρχαν και κατασκευές για τους μικρούς φίλους.