Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, 9:47:52 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Η ΔΕΕΠ Ν.Δ Ν.ΚΙΛΚΙΣ συνεχίζει  το πλούσιο κοινωνικό της έργο.

Παρέδωσα σήμερα ως πρόεδρος της στον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο, δύο τόνους γάλατα μακράς διάρκειας και 300 κρουασάν για τις ανάγκες του κοινωνικού συσσιτίου και Παντοπωλείου της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.

Η αναγεννητική κι ανοδική πορεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στις άοκνες, συνεχείς και συνεπέστατες προσπάθειες του αεικίνητου Προέδρου μαςDrΑντώνη Αυγερινού, επανέκτησε τη θέση του σαν ισότιμο και πλήρες μέλος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, την επίσκεψη της Συντονίστριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Έλενας Σώκου στο Επισκοπείο Κιλκίς.

Είχε μια πολύ παραγωγική συζήτηση μαζί της για θέματα που αφορούν την Ιερά Μητρόπολη και εν γένει την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, μέσα σε εγκάρδιο κλίμα.

Όταν, Ιούλιο μήνα, αποφασίστηκε με την αποφασιστική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η έκπτωση του εργολάβου από το πολύπαθο έργο του δρόμου Νέας Σάντας-κόμβος Ασσήρου είχαμε προαναγγείλει από τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ότι η ανάθεση του έργου στη δεύτερη μειοδότρια ΙΝΤΡΑΚΑΤ θα γινόταν περί τα τέλη του έτους.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (10-11-2023)

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς, Κωσταντίνος Παπανικολάου, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας  συλλυπητήρια στο μέλος μας κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για την απώλεια της αγαπημένης Αδελφής του.

Τη Συντονίστρια του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα. Έλενα Σώκου δέχθηκε, σήμερα, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

     Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε την κα. Σώκου για θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, μεταξύ των οποίων οι οδικές υποδομές (κυκλοφοριακές διασυνδέσεις, ασφαλή προσβασιμότητα, κ.α),  υπογραμμίζοντας παράλληλα και ζητήματα που συνδέονται με την αναπτυξιακή προοπτική της Π.Ε. Κιλκίς και σχετίζονται με διάφορες πτυχές – τομείς, όπως της Παιδείας, του πρωτογενούς τομέα, της καινοτομίας κ.ά.

 

Συνελήφθη την Τετάρτη (8 Νοεμβρίου 2023) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 605 γραμμαρίων.

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, εν όψει της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στη χώρα μας 1-7 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, επαγγελματίες υγείας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Κιλκίς και της 1ης ΤΟΜΥ Κιλκίς, πραγματοποίησαν στον προαύλιο χώρο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Κιλκίς, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Μητρικό Θηλασμό σε εγκύους, νέες μητέρες, καθώς και σε εν δυνάμει μητέρες. Κατόπιν, ακολούθησε ομιλία σε πλαίσιο συζήτησης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Ψυχοπροφύλαξης του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Κιλκίς από τη Μαία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, Ζαφειρούλα Κιουτάχιαλη και την Κοινωνική Λειτουργό της 1ης ΤΟΜΥ Ρούπελη Κατερίνα.

 Σας γνωρίζουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Κιλκίς όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στις 1 Νοεμβρίου 2023 και ύστερα από την κατανομή αξιωμάτων που έγινε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023.  Το Δ.Σ. αποτελείται από τους παρακάτω: