Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, 12:48:23 πμ
etpa
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 16:05

Παιονία: «Κοιμήθηκε» ο ΕΟΔΥ. Δεν αξιολόγησε ούτε τους δικούς του ελέγχους και τώρα …ο Θεός βοηθός. Rapid tests σε 5 οικισμούς

Συντάκτης:

Η ηγεσία του ΕΟΔΥ συνελήφθη κοιμώμενη. Αυτή είναι η πλέον κολακευτική εκδοχή της αμεριμνησίας που επιδείχθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας στην περίπτωση της Παιονίας.
Κοιμήθηκε διότι κάθε άλλη εκδοχή αγγίζει μέχρι τα όρια του ποινικού νόμου.

 

Στην Παιονία τα κρούσματα εδώ και πολλές ημέρες έχουν απογειωθεί. Ήταν γνωστό σε κάθε παροικούντα στο νομό, αλλά προφανώς και στον ίδιο τον ΕΟΔΥ ότι σε επίπεδο νομού η Παιονία ήταν που συγκέντρωνε κάθε βράδυ τη μερίδα του λέοντος από τα δεκάδες κρούσματα. Ολόκληρος ο νομός εδώ και μια εβδομάδα ξεπέρασε τόσο τη Θεσσαλονίκη όσο και την Πέλλα, τους δυο πλέον επιβαρυμένους επιδημιολογικά τη Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης στέλνει γραφή στον ΕΟΔΥ και ζητεί εκτάκτως συνεργεία ελέγχων για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Ακόμα περιμένει.
Από τη Δευτέρα ο τόπος παίρνει φωτιά. Καθημερινά καταγράφουμε στην ΠΡΩΙΝΗ και στο eidisis.gr -μάρτυρες οι αναγνώστες μας- τις φρικαλέες επιδόσεις του νομού με έμφαση στην Παιονία. Καταγγέλλουμε και την αφωνία των υγειονομικών αρχών. Πέρα βρέχει για τον ΕΟΔΥ.
Καθημερινά τριαντάρια και σαραντάρια εκτοξεύουν τους «μαύρους» δείκτες στα ύψη. Αφωνία στον ΕΟΔΥ που δείχνει να ανησυχεί για την Κοζάνη, την Κάλυμνο, την Θεσσαλονίκη, … και καλώς πράττει, αλλά το Κιλκίς λες και είναι αόρατο.
Μέχρι που έρχεται η Πέμπτη με τα 80 κρούσματα. Ούτε και τότε αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κινδύνου. Θα χρειαστεί να σταλούν μηνύματα από πολλαπλές πηγές. Με κοινό ρεφρέν: Διαβάστε τους αριθμούς που ανακοινώνετε.
Και τότε ανακαλύπτουν στον ΕΟΔΥ ότι η Παιονία παράπεσε. Διαπιστώνουν ότι ο μεν νομός Κιλκίς με Ημερήσιο Δείκτη Μολύνσεων (ΗΔΜ) 647 – διαβάστε και αναλυτικό ρεπορτάζ στη σελίδα 3- είναι στην χειρότερη πανελλαδικά θέση, αλλά έχει διαπραχθεί ήδη ένα έγκλημα. Διότι 647 για ολόκληρο το νομό, σημαίνει ότι για την Παιονία ο εν λόγω δείκτης έχει ξεπεράσει τα 1000.
Ιδού γιατί.
Ο Νομός το απόγευμα της Πέμπτης έχει 520 κρούσματα σε βάθος 14ημέρου. Είναι τα ενεργά που αναγόμενα σε 100.000 πληθυσμού καθορίζουν τον προαναφερθέντα κρίσιμο ΗΔΜ. Αλλά τα κρούσματα αυτά αφορούν κυρίως στην Παιονία. Κατά τι λιγότερα των 400 από αυτά καταγράφηκαν στην Παιονία των 28.000 κατοίκων. Με απλή αναγωγή στις 100.000 πληθυσμού εξάγεται ο εφιαλτικός ΗΔΜ που ξεπερνά τα 1300!
Με τον ΕΟΔΥ και τις υπηρεσίες του να κοιμούνται!
Στην Παιονία πάλι η πανδημία θερίζει ολόκληρες πόλεις και χωριά. Αξιούπολη, Άγιος Πέτρος, Βαφειοχώρι, Πλατανιά, Γοργόπη, Ποντοηράκλεια φλέγονται με δεκάδες κρούσματα τις τελευταίες ημέρες.
Κοινωνικές εκδηλώσεις με αχρείαστη και επιβλαβή συμμετοχή, ενδοοικογενειακή μετάδοση και όλα αυτά σε κλίμα άγνοιας του κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Ξύπνησε και στέλνει από Δευτέρα
συνεργείο ο ΕΟΔΥ
Υπό το βάρος της εφιαλτικής επιδημιολογικής εικόνας του δήμου Παιονίας ο ΕΟΔΥ φαίνεται να «ξύπνησε». Την Δευτέρα στέλνει συνεργείο ελέγχου στην Παιονία και οι πρώτοι έλεγχοι θα γίνουν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Δευτέρα 19 Απριλίου
Πλατανιά 9.00-12.00
Ποντοηράκλεια 13.00-16.00
Τρίτη 20 Απριλίου
Αξιούπολη 9.00-14.00, στο ΚΑΠΗ
Τετάρτη 21 Απριλίου
Φιλυριά 9.00-12.00
Πολύπετρο 13.00-16.00
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμαρχος Κ. Σιωνίδης θα ζητήσει μετ’ επιτάσεως να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες οι έλεγχοι και σε άλλους οικισμούς του δήμου.