Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, 9:26:28 πμ
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 21:58

Παραδόθηκε προς χρήση από την ΠΕ Κιλκίς το αντιπλημμυρικό έργο στον οικισμό Άγιος Πέτρος

Ένα ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρικό έργο προστασίας στον οικισμό Άγιος Πέτρος του Δήμου Παιονίας που κατασκεύασε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παραδόθηκε, σήμερα, προς χρήση, επιλύοντας το μεγάλο πρόβλημα των πλημμυρών στην περιοχή.
Πρόκειται για το υποέργο 18 «Αποκατάσταση καταστροφών Τ.Δ. Αγ. Πέτρου» που ανήκει στο έργο: «Αποκαταστάσεις καταστροφών από τη θεομηνία της 15ης έως 17ης Νοεμβρίου 2017 στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς».
«Με σχέδιο, οργάνωση και επιμονή προχωρήσαμε στην υλοποίηση ενός μεγάλου και ζωτικής σημασίας έργου υποδομής, που θα συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Αποκτούμε σύγχρονες υποδομές που προστατεύουν τους πολίτες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και το επίπεδο ζωής τους» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.
Στη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, παραδόθηκε - προς χρήση - το υποέργο 18 από τον ανάδοχό «ΚΑΝΤΙΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ» στην ΠΕ Κιλκίς και στον Δήμο Παιονίας, παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη.
Η διοικητική παραλαβή του υποέργου περιλαμβάνει τα κάτωθι:
-Νέο δίδυμο αγωγό ομβρίων υδάτων δομημένου τοιχώματος πολυπροπυλενίου (PP) εντός του οικισμού του Αγ. Πέτρου με σύνδεση στον υφιστάμενο υφιστάμενο πλακοσκεπή οχετό και των επί τόπου κατασκευασμένων φρεατίων, τοποθετημένων σε κάθε θέση αλλαγής διεύθυνσης, κλίσης ή σε αποστάσεις πάνω από ~80m σε ευθυγραμμίες
- Επεμβάσεις και επί των αγροτικών οδών δυτικά του οικισμού με κατασκευή αυλάκων απορροής ομβρίων δεξιά και αριστερά των οδών, υπερύψωση της στάθμης του οδοστρώματος και διάστρωση με αμμοχαλικώδη υλικά.
- Καθαρισμός υδατορέματος δυτικά του οικισμού του Αγ. Πέτρου
- Κατασκευή νέου τεχνικού εισόδου.
- Κατασκευή λεκάνης συγκράτησης φερτών από συρματοκιβώτια.
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε παρουσία του προισταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων (ΥΤΕ)  Π.Ε. Κιλκίς Νικόλαου Γρηγοριάδη, του προϊσταμένου του τμήματος Έργων Δομών Περιβάλλοντος της  Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς Παύλου Πετρίδη και της επιβλεπουσας του έργου, πολιτικού μηχανικού, της ΥΤΕ   Νικολέτας Τριανταφυλλίδου.