Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 3:58:12 πμ
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:33

Παραίτηση με κατηγορώ κατά Παραστατίδη

kezou


Επιβεβαιώνεται πλήρως και κατά κεραία χθεσινό ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ για την παραίτηση, αλλά και τους λόγους που την υπαγόρευσαν, της κ. Αντωνίας Κέζου από τη θέση του γραμματέα της ΤΟΠΑΣΟΚ Γουμένισσας. Η κ. Κέζουν κοινοποίησε την επιστολή παραίτησής της, η οποία έχει ως εξής:
“Μετά από την τροπή που πήρε η τοποθέτησή μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Υγείας Γουμένισσας, υποβάλλω την παραίτησή μου ως έσχατο μέσο διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας για την εσκεμμένη απομάκρυνση προτεινόμενου συμπολίτή μου και την εμβόλιμη τοποθέτηση δεύτερου τακτικού μέλους από τον Δήμο Αξιουπόλεως.
Συγκεκριμένα  ενώ το Υπουργείο Υγείας έχει έρθει σε επαφή με τους υποψηφίους και έχει προβεί σε  ταυτοποίησή στοιχείων, εντελώς πραξικοπηματικά  εμφανίζεται ως τακτικό μέλος πολίτης από τον Δήμο Αξιουπόλεως  και εκτοπίζεται από τακτικό μέλος ο ήδη προτεινόμενος από τον Δήμο Γουμένισσας.
Πώς εμφανίστηκε ξαφνικά αυτό το όνομά; Από πού προτάθηκε; Εκλεκτός ποιανού βουλευτή είναι; Αυτοπροτάθηκε ή ξαφνικά στην Αθήνα, εντελώς τυχαία  δόθηκε  το όνομα, καταπατώντας την βασική αρχή ισάριθμης αντιπροσώπευσης από τους Δήμους που υπάγονται στο Κέντρο Υγείας Γουμένισσας;
Κατηγορώ ευθέως το περιβάλλον του Κου Παραστατίδη για την εμπλοκή του στο συγκεκριμένο ζήτημα και τον καλώ να  αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην κοινωνία της Γουμένισσας. Δεν πρόκειται να συνεργήσω έστω και δια της ανοχής σε ενέργειες που εξυπηρετούν παραπολιτικές σκοπιμότητες και θίγουν βαθύτατά το κοινό αίσθημά Δικαίου.
Σε μια τοπική κοινωνία, χειραγωγημένη με φοβίες υποβάθμισης-απαξίωσης, ταλαιπωρημένη και διχασμένη με  την εφαρμογή  του Καλλικράτη, όπου φορείς και πολίτες προσπαθούν να βρουν τον  βηματισμό τους και να διεκδικήσουν ουσιαστικό ρόλο στα αυτοδιοικητικά, δίνεται το μήνυμα ότι  δεν είναι απαραίτητή η αντιπροσώπευσή τους στο Δ.Σ του Κ.Υ., πόσο δε μάλλον σε ανώτερης βαθμίδας διοικητικά όργανα.
Σεβόμενη  πρώτιστα τις αρχές δικαίου και τον ιδεολογικό χώρο  που πιστεύω, τη θέση που έχω ως Γραμματέας αλλά και τους συμπολίτες μου δεν θα κρυφτώ πίσω από φράσεις τύπου δεν γνώριζα, δεν ρωτήθηκα ….,ή να αφήσω υπόνοιες ευθύνης σε τρίτους.
Δεν πρόκειται να απολογηθώ για  πράξεις δικές σας στην κοινωνία της Γουμένισσας.
Εσάς έδωσαν την ευκαιρία να την εκπροσωπήσετε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, εσείς οφείλετε να δώσετε ουσιαστικές εξηγήσεις”.

Με εκτίμηση
Κέζου Αντωνία