Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021, 12:52:40 πμ
etpa
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 19:09

Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου και Εισαγγελέα Κιλκίς για τις "θεραπείες" καρκίνου, σεξουαλικών ανωμαλιών...

Συντάκτης:

Στην αρχή δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Ο φίλος που μας έστειλε την ΦΩΤΟ ορκίζονταν πως είναι πραγματική και έδωσε και τη διεύθυνση. Την άλλη ημέρα πήγαμε και επιβεβαιώσαμε πως η αφίσα με το φριχτό περιεχόμενο ήταν όντως αναρτημένη.
Την αναδημοσιεύσαμε καθώς επί μέρες στη συνέχεια δεν είχε κατέβει.


Καταγράψαμε σε κείμενο όσα αναφέρονται σε αυτήν:
«Κέντρο Θεραπείας και απελευθέρωσης μέσω Πίστεως»
Θεραπεία από καρκίνο.
Απελευθέρωση από ομοφυλοφιλία, σεξουαλικές ανωμαλίες, ναρκωτικά, αλκοολισμό.
Με τηλέφωνα, διεύθυνση και ονόματα.
Δημοσιεύσαμε λοιπόν τα παραπάνω ζητώντας την παρέμβαση όσων κήδονται της προστασίας των πολιτών του Κιλκίς.
Η απάντηση ήταν άμεση στα δημοσιεύματα των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς δια του προέδρου του Βλαδίμηρου Παναγιωτίδη απέστειλε στην Εισαγγελία Κιλκίς την ακόλουθη αναφορά:

Αξιότιμη κα Εισαγγελέα.
Υπέπεσε στην αντίληψή μας το κάτωθι ηλεκτρονικό δημοσίευμα από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο και συγκεκριμένα ένα δημοσίευμα του ειδησεογραφικού site ''ΕΙΔΗΣΕΙΣ.gr'' , σύμφωνα με το οποίο στο Μαυρονέρι Κιλκίς, τοιχοκολλήθηκαν αφίσες, οι οποίες διαφημίζουν κάποιο "Κέντρο Θεραπείας και απελευθέρωσης μέσω Πίστεως", όπου υπόσχονται μεταξύ άλλων θεραπεία από τον καρκίνο και μάλιστα κλείνοντας ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους σε συγκεκριμένο σημείο του χωριού. 
Θέτουμε υπόψη σας,  για τις απαραίτητες ενέργειες,  το εν λόγω δημοσίευμα το οποίο κρίνουμε ιδιαιτέρως σοβαρό, και παραμένουμε στη διάθεσή σας. 
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού
Συλλόγου Κιλκίς
Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος

 

Προανάκριση με εισαγγελική παραγγελία
Από εκεί και πέρα οι εξελίξεις ήταν οι αναμενόμενες. Η αστυνομία επενέβη και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας διενεργεί ήδη προανάκριση.
Η εφημερίδα μας ύστερα από δικό της ρεπορτάζ καταλήγει στα παρακάτω συμπεράσματα:
Σαφώς και δεν προκύπτει από πουθενά προσπάθεια οικονομικής εκμετάλλευσης ασθενών ατόμων. Ο πολίτης που βρίσκεται πίσω από το όλο εγχείρημα είναι ένα βαθύτατα θρησκευόμενο άτομο -θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως θρησκόληπτο- δηλώνει ευαγγελιστής, πιστεύει στα θαύματα δια της Πίστεως και διαλαλεί την πίστη του αυτή.
Στην είσοδο του Μαυρονερίου υπάρχει μια αποθήκη με 10 καρέκλες, όπου γίνονται οι συναντήσεις, θρησκευτικού κυρίως περιεχομένου. Η όλη δραστηριότητα γίνεται φανερά και όχι εν κρυπτώ, είναι σε γνώση όλων στο Μαυρονέρι και δεν έχει καταγραφεί οποιαδήποτε μορφή δημόσιας αποδοκιμασίας της.
Καταγράψαμε νωρίτερα το απαράδεκτο περιεχόμενο της αφίσας και ζητήσαμε την προστασία των πολιτών από φαινόμενα σκοταδισμού, όπως τα παραπάνω. Αλλά είναι χρέος τιμής και δεοντολογίας να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για οικονομική εκμετάλλευση πολιτών.
Τα υπόλοιπα είναι θέματα που θα τα αξιολογήσει η δικαιοσύνη.