Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:34:54 πμ
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 18:42

ΠΑΣΚ-Δ.Υ. Ν. Κιλκίς: ΟΧΙ στις πολιτικές ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας

Κατά της κυβερνητικής πολιτικής για ασφαλιστικό και εργασιακό τάσσεται η συνδικαλιστική παράταξη των δημοσίων υπαλλήλων, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΚ-Δ.Υ. Ν. Κιλκίς, που σε ανακοίνωσή της τοίζει:
«Τα αρπακτικά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, των ασύδοτων αγορών, των χρηματιστηρίων και των τραπεζών οδήγησαν σε «χρεοκοπία» το δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και όχι οι εργαζόμενοι.

Δεν έχει ευθύνη η όποια κοινωνική πολιτική (έστω και με στρεβλώσεις ) που  είχε ακολουθηθεί μέχρι σήμερα.
Λήστεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων με τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν επί μισό αιώνα (εύκολο χρήμα για τις τράπεζες κ.λπ.) και τελευταία με τα δομημένα ομόλογα.
Τώρα ζητούν την ισοπέδωση των εργαζόμενων, την εξοντωτική αύξηση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών, την προκλητική μείωση των συντάξεων για να «σωθούν» τα Ταμεία.
Υπερβαίνει κάθε όριο και λογική, η αύξηση (με τέτοιο αυθαίρετο, βίαιο και ακραίο τρόπο) των ορίων ηλικίας και ιδιαίτερα των μητέρων με ανήλικα παιδιά.
Οι κυβερνητικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις κατ’ επιταγή της Τρόϊκα είναι πολιτικές ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, που έχουν όλα τα στοιχεία της κοινωνικής αποδόμησης, συνθλίβουν τους εργαζόμενους και εκείνους που δεν έχουν καμιά ευθύνη για τη σημερινή κρίση και την υπάρχουσα κατάσταση.
Αντί οι κύριοι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας να πάρουν μέτρα (εκτός των άλλων),για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι ακόμη και με δήμευση των παράνομων περιουσιών τους, ώστε να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα, επιδίδονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, αιφνιδιασμούς και ψευτοδιλλήματα.
Σοσιαλισμός και βαρβαρότητα δεν πάνε μαζί.
Δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει αποικία της Τρόϊκα.
Οι αντοχές των εργαζόμενων τελείωσαν.
Δεν μπορεί διαρκώς να χρησιμοποιείται διαθλαστικός και παραμορφωτικός φακός για τα αυτονόητα.
Δεν μπορεί η κοινωνία να οδηγηθεί σε αποσταθεροποίηση, πανικό και ανασφάλεια, να αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές επιχειρήσεις ψυχολογικού σοκ.
Αυτή η πολιτική δεν έχει καμία στήριξη από τη συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚ/ΔΥ.
Ο αγώνας για ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος συνεχίζεται».