Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:03:44 πμ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:59

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο Γηροκομείο Κιλκίς

Εν όψει των εορτών του Πάσχα στο Γηροκομείο Κιλκίς έγιναν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
1. Στις 29/3/2010 Μεγάλη Δευτέρα ομάδα 12 περιθαλπόμενων με την συνοδεία της Διευθύντριας κ. Αναστασιάδου - Ορφανίδου Δέσποινας και της Προϊσταμένης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Τοπαλίδου Παρασκευής επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς για το Πασχαλινό Παζάρι διαφόρων πασχαλινών ειδών που κατασκεύασαν τα  ίδια τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και στήριξαν έτσι την όμορφη προσπάθεια αυτών των παιδιών.


2. Στις 30/3/2010 Μεγάλη Τρίτη στις 10 η ώρα το πρωί τελέστηκε στο Γηροκομείο Κιλκίς η Ακολουθία του Μεγάλου Ευχελαίου υπέρ υγείας τόσο των περιθαλπόμενων όσο και του προσωπικού. Επίσης στις 11 η ώρα το πρωί της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε την Μονάδα το Κατηχητικό Σχολείο παιδιών από το χωριό Πεντάλοφος Γουμένισσας Κιλκίς με επικεφαλής τον Πάτερ Ανανία και πρόσφεραν πολλή αγάπη και δώρα στους περιθαλπόμενους του Γηροκομείου.
3. Στις 31/3/2010 Μεγάλη Τετάρτη το πρωί επισκέφθηκε το Γηροκομείο Κιλκίς ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής Κιλκισίου & Αγίου Αθανασίου κ.κ. Εμμανουήλ και μοίρασε δωράκια στους περιθαλπόμενους.
4. Στις 3/4/2010 Μέγα Σάββατο στις 7μ.μ. τελέσθηκε σε χώρο του Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς η Αναστάσιμη Ακολουθία για το ¨ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ¨ για τους περιθαλπόμενους και τους συγγενείς και κηδεμόνες τους, τους οποίους προσκάλεσε η Διεύθυνση του Γηροκομείου.
5. Στις 7/4/2010 ημέρα Τετάρτη στις 10π.μ. επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Κιλκίς Κατηχητικά Σχολεία κυριών από χωριά του Νομού Σερρών Μικρό  Σούλι και Παλαιοκώμη με επικεφαλής τον Πάτερ Γεώργιο και Πάτερ Αγαθάγγελο και την κατηχήτρια Τσελέπη Χρυσούλα συνεργαζόμενοι με την Μονή της ¨ΑΓΙΑΣ ΛΥΔΙΑΣ¨ και πρόσφεραν πολλή αγάπη και δώρα στους περιθαλπόμενους της Μονάδας μας.
Επίσης στις 19/3/2010 ημέρα Παρασκευή πριν από την Μεγάλη εορτή του Πάσχα τελέσθηκε η Ακολουθία των 4ων Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου έψαλλε η χορωδία κυριών υπό την Διεύθυνση της κ. Τσαγκάρη Ορτανσίας.
Αξίζει να τονισθεί η προσφορά στον Οίκο Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς των εθελοντών κυριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – παράρτημα Κιλκίς – οι οποίες ανελλιπώς και με συνέπεια επισκέπτονται κάθε εβδομάδα – επί σειρά ετών τώρα – τους περιθαλπόμενους του Ιδρύματός μας.
Ως εκ τούτου έχουν αναπτυχθεί σχέσεις στοργής και αγάπης έτσι ώστε να αποτελούν για τους περιθαλπόμενους της Μονάδας μας σημείο αναφοράς με αποτέλεσμα να περιμένουν την επόμενη συνάντηση μαζί τους με ανυπομονησία.
Η προσφορά αυτή των Εθελοντών Κυριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – παράρτημα Κιλκίς – ας αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους συνανθρώπους μας.
Πρόθεση τόσο της Διοίκησης όσο και της Διεύθυνσης του Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς είναι να αισθάνονται οι περιθαλπόμενοι ότι βρίσκονται σε ζεστό οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ακτινοβολεί η αγάπη και η φροντίδα γι’ αυτούς.