Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:12:34 μμ
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:44

Περιβαλλοντικές ευαισθησίες από το Γυμνάσιο Καμπάνη

 Τον Δήμαρχο Γαλλικού, Γιώργο Θεοδωρίδη επισκέφθηκαν την Παρασκευή, 4 Απριλίου πέντε μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Καμπάνη, ώστε να τον ενημερώσουν για την ένταξη τους στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου τους, με θέμα «Κλιματικές αλλαγές και τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας».
 Όπως είπαν, «αφού κινητοποιηθήκαμε στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, ευαισθητοποιηθήκαμε όλοι πάνω στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας και θέλουμε πια σαν μαθητές και πολίτες να αναλάβουμε  τις ευθύνες μας και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον και έναν πλανήτη με καλύτερο μέλλον».
Παράλληλα, οι μαθήτριες ζήτησαν να τοποθετηθούν στο Δήμο μπλε κάδοι ανακύκλωσης συσκευασιών και θύμισαν στον Δήμαρχο ότι η υλοποίηση προγραμμάτων ανακύκλωσης από τους δήμους είναι όχι μόνο καθήκον τους για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και υποχρέωση τους απέναντι στου κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μιλώντας στις μαθήτριες, ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε ότι ο δήμος, ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να μπει σε πρόγραμμα ανακύκλωσης, θα αποκομίσει πλήθος ωφελειών, ειδικότερα για τις επόμενες γενιές. Επισήμανε όμως ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστεί σκληρή δουλειά. «Το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να φτάσει σε όλους μας για να προλάβουμε τα χειρότερα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Στο τέλος της συνάντησης οι μαθήτριες απηύθυναν πρόσκληση στον Δήμαρχο στην εκδήλωση με οικολογικό μήνυμα, που θα πραγματοποιήσουν στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, στην οποία ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά λέγοντας μάλιστα πως είναι διαθέσιμος να τους βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση της.
Οι συνοδοί των μαθητών ήταν ο καθηγητής Νότης Γενιντζές και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Σταύρος Κατσαρώνας, ενώ οι μαθήτριες που επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο ήταν οι: Ασπασία Σαββίδου, Σοφία Χαραλαμπίδου, Μαρία Βογιατζή, Παγκράκη Στέλλα και Ευδοκία Γιαννακίδου.