Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 5:46:33 πμ
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 15:04

Περιοδεία Ν.Ε. Κιλκίς ΚΚΕ σε Πυροσβεστική-νοσοκομείο

Περιοδεία κλιμακίου της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ μαζί με την βουλευτή του Κόμματος Καλαντίδου Σοφία, πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κενά σε σχέση με τις οργανικές θέσεις και ελλείψεις σε οχήματα που να είναι προσαρμοσμένα στην περιοχή του Κιλκίς(2 τόνων). Επιβεβαιώνεται έτσι η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ασχολούνται μόνο όταν καίγονται οι άνθρωποι και οι περιουσίες ενώ όλο το υπόλοιπο διάστημα με την δασοκτόνα πολική τους ανοίγουν τον δρόμο για τις καταστροφές που έχουμε.

Αυτή η αντιλαϊκή πολική έχει το αντίκτυπο της και στους εργαζόμενου της Π.Υ. Συνεχίζονται τα κενά σε σχέση με τις οργανικές θέσεις και η ομηρία των συμβασιούχων. Στα παραπάνω προστίθεται και τα ωφελούμενα ωρών από την συμμέτοχη των πυροσβεστών στην κατάσβεση πέρσι στις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο.
Το ΚΚΕ σταθερά προβάλλει την ανάγκη για καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου, την άμεση κάλυψη της οργανικής δύναμης του Π.Σ., την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρεί και Ανθυγιεινά και την αποδέσμευση του Π.Σ. από  τα Σώματα Ασφαλείας.
Στο νοσοκομείο του Κιλκίς παρά τις όποιες θετικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων  (ανέγερση νέας πτέρυγας), παραμένουν άλυτα μια σειρά προβλημάτων, που και στο παρελθόν έχει αναδείξει το ΚΚΕ και μέσα και έξω από την Βουλή.
Παραμένουν κενές θέσεις στο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, υπάρχουν ελλείψεις σε συγκεκριμένα τμήματα(μονάδα νεφρού), η νέα πτέρυγα δεν έχει επανδρωθεί και στην ουσία δεν μπορεί να λειτουργήσει ενώ σε μια σειρά υποδομές η κατάσταση είναι άσχημη (π.χ. πλυντήρια)
Η ιδιωτικοποίηση  έχει ξεκινήσει με την είσοδο εργολάβων σε καθαριότητα και εστιατόρια ενώ σοβαρά ζητήματα  έχουν προκύψει από την μη διακομιδή ασθενών με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Το ΚΚΕ ξεκίνησε τη καμπάνια που οργανώνει για την Υγεία από την επίσκεψη στο νοσοκομείο του Κιλκίς και θα συνεχίσει  και με τις υπόλοιπες μονάδες υγείας και πρόνοιας του νομού.
Στην τοποθέτηση της η βουλευτής του Κόμματος Καλαντίδου Σοφία ενημέρωσε για το περιεχόμενο αυτής της καμπάνιας, για τις συνολικές θέσεις που έχουμε ως Κόμμα για την Υγεία, Ασφάλιση και Πρόνοια που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες με Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα και με σύγχρονες αναβαθμισμένες υπηρεσίες.
Η Ν.Ε. του Κιλκίς στο τέλος του μήνα θα προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου με δυο Θέματα:
1) θα παρουσιάσει τις Θέσεις του Κόμματος για τα θέματα της Υγείας και την κατάσταση που υπάρχει στο νομό μας
2) την κατάσταση που επικρατεί στις βιομηχανίες του Κιλκίς και τις θέσεις του Κόμματος για τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτές.