Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 10:52:07 μμ
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 15:40

Περιοδεία του βουλευτή Ηλία Πολατίδη στο Κιλκίς

Ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ., Ηλίας Πολατίδης, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, το Νομό Κιλκίς, όπου από το πρωί έως αργά το απόγευμα είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής των φορέων του Νομού. Ο κ. Πολατίδης συνοδευόταν από τον συνεργάτη του Αλέξανδρο Τερεκίδη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Πετρίδη και τους Δημήτριο Σιαμαντά και Δρόσο Ζιούτα, πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντίστοιχα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς τους ΛΑ.Ο.Σ.

Το κλιμάκιο του ΛΑ.Ο.Σ υπό τον βουλευτή Ηλία Πολατίδη, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας τον νομάρχη Κιλκίς  Ευάγγελο Μπαλάσκα, στο νομαρχιακό κατάστημα. Η ενημέρωση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ υπήρξε εκτενής και συμπεριέλαβε όλα τα ακανθώδη προβλήματα που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την ανάπτυξη του Νομού, όπως :η έλλειψη θέσεων εργασίας, αλλά και η αραίωση του πληθυσμού της υπαίθρου, με συνέπεια στις κτηνοτροφικές μονάδες να απασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά Αλβανοί και Βούλγαροι, ο μεγάλος αριθμός ανέργων επιστημόνων και η δυσκολία των γυναικών άνω των 40 να βρουν εργασία,  η καθυστέρηση ολοκλήρωσης του δρόμου Κιλκίς – Θεσσαλονίκης και ο οποίος κρίνεται ανεπαρκής, ο σχεδιασμός της νέας αγροτικής πολιτικής, που δεν λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής  γεωργίας και άλλα.
Ακολούθησε η επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ και τα στελέχη που τον συνόδευαν υποδέχθηκε ευχάριστα ξαφνιασμένος ο μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Απόστολος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους να είναι φωτισμένοι   και να φέρουν με επιτυχία σε πέρας την αποστολή τους.
Στη συνέχεια ο κ. Πολατίδης συναντήθηκε με το δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Τερζίδη, ο οποίος υποδέχθηκε το κλιμάκιο του ΛΑ.Ο.Σ στο γραφείο του. Ο κ. δήμαρχος, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, παραδέχθηκε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ και ιδιαίτερα ο πρόεδρός του Γ. Καρατζαφέρης, δείχνουν τακτικά το ενδιαφέρον τους για τον Νομό Κιλκίς. Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες και ευρύτερα οι Κιλκισιώτες, ο κ. Τερζίδης ζήτησε να δοθούν κίνητρα για την πραγματοποίηση επενδύσεων, ώστε να περιοριστεί κάπως και η αυξανόμενη ανεργία. Εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της κτηνοτροφίας και της γεωργίας. Με τις νέες καλλιέργειες, τόνισε, αυξήθηκε η ανάγκη σε νερό και επιβάλλεται η κατασκευή ενός φράγματος. Για τον νέο «Καποδίστρια» η γνώμη του είναι ότι θα προκύψουν μεγάλα προβλήματα λειτουργικότητας. Ειδικότερα για το Δήμο είπε ότι έχει ανάγκη από την εκτέλεση αρκετών έργων, ενώ πολλά δημόσια κτίρια πρέπει να ανακαινιστούν ή να ανασκευαστούν.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Πολατίδη ήταν το Εμπορικό και βιομηχανικό Επιμελητήριο, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρός Παύλος Τονικίδης, ο οποίος αναγνώρισε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τον Νομό Κιλκίς. Προσπαθούμε, είπε ο κ. Τονικίδης, να πείσουμε αρκετούς Κιλκισιώτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Σουηδία, να έρθουν να επενδύσουν στον Νομό μας. Παραδέχθηκε ότι αν δεν υπήρχαν οι λίγες βιομηχανικές κτηνοτροφικές μονάδες, πολλοί στον Νομό θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης. Το Επιμελητήριο, πρόσθεσε, διεκδικεί να εξασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά δεν διαθέτει διευθυντή καθημερινής απασχόλησης, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με ρύθμιση από την πολιτεία.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η συνάντηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ.,  Ηλία Πολατίδη, με ομάδα γεωργοκτηνοτρόφων, που πραματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι επισημάνσεις των εργατών της υπαίθρου ήταν καίριες, τόσο για την κτηνοτροφία, όσο και για τη γεωργία. Από τη μια μεριά, τόνισαν, βασιλεύουν τα τραστ και από την άλλη έχει ανέλθει αφάνταστα το κόστος παραγωγής, ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν. Η Ελλάδα έχασε τα τελευταία χρόνια βασικές καλλιέργειες, γιατί στα κέντρα της Ευρώπης δεν δίδονται μάχες για τα ελληνικά συμφέροντα, όπως για παράδειγμα για το βαμβάκι. Αναφέρθηκαν επίσης στο συνεταιριστικό κίνημα το οποίο το χαρακτήρισαν αρρωστημένο. Εδώ που φτάσαμε, τόνισαν, για να κρατηθούμε όρθιοι χρειαζόμαστε άτοκα δάνεια και επιδότηση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Ζήτησαν, τέλος στο εξής να μην γίνει αναθεώρηση της αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) χωρίς τη δική τους συμμετοχή και γνώμη στις αποφάσεις.