Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 6:44:48 μμ
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 13:47

Πέταξε στα 2,30 ο Καρναβάς

Θετική, τηρουμένων των αναλογιών και παρά τις ατυχίες που προέκυψαν, μπορεί να χαρακτηρισθεί η αγωνιστική  παρουσία του ΓΑΣ Κιλκίς στο Περιφερειακό πρωτάθλημα στίβου ανδρών και γυναικών του 11ου ομίλου, που έγινε το Σαββατοκύριακο στο δημοτικό στάδιο Κατερίνης κάτω από ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες (πολύ ισχυρός αντίθετος άνεμος στους δρόμους ταχύτητας και αρκετό κρύο) και με τη συμμετοχή των σωματείων του ΣΕΓΑΣ της Κ. Μακεδονίας και Δ. Μακεδονίας.

Ο τραυματισμός την παραμονή των αγώνων του κορυφαίου αθλητή του συλλόγου Γιάννη Λαζαρίδη που δεν κατάφερε να αγωνιστεί κόστισε πάρα πολλούς βαθμούς για τον σύλλογο και αποδυνάμωσε την μικρή σκυταλοδρομία. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο θυελλώδης αντίθετος άνεμος που επικρατούσε κατά τη διεξαγωγή των δρόμων των 100 και 200μ , όπου ο ΓΑΣΚ ήταν πανίσχυρος δεν επέτρεψε να βαθμολογηθούν οι σπρίντερ του συλλόγου Ανατόλι Μοσχβίδης και Γιώργος Καπέτης ( στους 34 αθλητές που αγωνίστηκαν στα 100 μ στους άνδρες και στις 26 αθλήτριες κατάφεραν να βαθμολογηθούν μόνο 3 αθλητές και 2 αθλήτριες!)
Με έναν θαυμάσιο αγώνα στο άλμα σε ύψος ο  Κώστας Καρνάβας πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση και να πήρε την 1η θέση και το εισιτήριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα άλμα στα 2,03μ που πέρασε με την τρίτη του προσπάθεια. Ο Καρνάβας πέρα από τη βαθμολογική προσφορά του έδειξε ότι εφέτος μπορεί να αποτελέσει μονάδα που έχει δυνατότητες να φθάσει σε πολύ ψηλότερα άλματα.
Τη δική του ιστορία έγραψε στους αγώνες ο Θεοχάρης Χατζηαδαμίδης. Ο 30χρονος αθλητής αγωνίστηκε στην σφυροβολία και με βολή 58,35 μ, συνέτριψε το δικό του ρεκόρ συλλόγου που ήταν (50,45 μ), έπιασε με άνεση το όριο του ΣΕΓΑΣ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και σημείωσε μια από τις καλύτερες επιδόσεις φέτος στην Ελλάδα. Ο Χατζηαδαμίδης αγωνίστηκε και στη δισκοβολία όπου με 38,84 μ κατέκτησε την 5η θέση προσφέροντας πολύτιμα βαθμολογικά στον σύλλογο.
Ο Γιάννης  Τριανταφυλλίδης, παρά τα προβλήματα τραυματισμού στο γόνατο και την πολύμηνη αποχή του από προπονήσεις και αγώνες, έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο μεγάλος αθλητής είναι αφού αγωνίστηκε για το σύλλογό του τόσο στη σφαιροβολία όπου με 14,89 μ πήρε την 1η θέση όσο και στη δισκοβολία όπου με βολή 34,48 κατέλαβε την 12η θέση.
Για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου έχασε το χρυσό μετάλλιο η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4 Χ 100 μ των Ανδρών που αγωνίστηκε με σύνθεση ...ανάγκης με τους Αγγελο Σαχπάζη, Γιώργο Καπέτη, Χάρη Μηναρετζή και Ανατόλι Μοσχβίδη σημειώνοντας επίδοση 44''81 και δείχνοντας πως με την προσθήκη του του Λαζαρίδη μπορεί να παίξει ρόλο ακόμη και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Ανδρών.
Το χάλκινο μετάλλιο για τον ΓΑΣ Κιλκίς κατέκτησε η Σοφία Καραμπίδου  στα 400 μ  με 67’'14 . Ακόμη πολύ καλή μπορεί να χαρακτηριστεί η εμφάνιση των Τ. Λουνή 9ος στο μήκος με 6,28, του Χαράλαμπου Μηναρζετή 6ος στα 200 μ με 23''81 (και με 4 μ/δ κόντρα άνεμο), του βετεράνου Κώστα Χαμουρούδη 10ος στον ακοντισμό με 43,85 μ, του Άγγελου Σαχπάζη 5,79 μ στο μήκος και του Παύλου Κεισίδη 15ος στο δίσκο με 33,20 μ.
Άτυχοι φάνηκαν οι σπρίντερ Ανατόλι Μοσχβίδης και Γιώργος Καπέτης 12''18,  5ος και 8ος στα 100 μ (στην κούρσα τους το ανεμόμετρο έδειξε αντίθετο άνεμο 7,4 μ/δ) και ο Στέλιος Σκιώτης που ακυρώθηκε στο μήκος
Ο ΓΑΣ Κιλκίς συγκέντρωσε 60 βαθμούς και κατέλαβε την 3η θέση στη τελική βαθμολογία των ανδρών της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς και 7η στη γενική μεταξύ 48 συλλόγων.