Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:43:36 μμ
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 07:20

Πιστώσεις στην Περιφέρεια για αποκατάσταση δρόμων

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης του προβλήματος των κατολισθήσεων στον κεντρικό οδικό άξονα Ν. Φώκαιας – Αθύτου Χαλκιδικής, καθώς και για έκτακτη χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το εθνικό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας από τις πρόσφατες κατολισθήσεις και πλημμύρες.


Το Υπουργείο ενέκρινε συνολικό κονδύλι 2,61 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 2,21 θα διατεθούν για την οριστική αποκατάσταση του προβλήματος κατολισθήσεων στην περιοχή της Κασσάνδρας και τα 400.000 ευρώ για την εκτέλεση άμεσων εργασιών αντιμετώπισης κατολισθήσεων, όπως η προσωρινή διοχέτευση της κυκλοφορίας, η σήμανση και η βελτίωση της βατότητας παρακαμπτηρίων σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, όπως στα οδικά κυκλώματα Κασσάνδρας και Σιθωνίας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, Στρατωνίου – Ολυμπιάδας και Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης του προβλήματος των κατολισθήσεων στην περιοχή του Βόθωνα κι έτσι εντός των επόμενων ημερών τα έργα θα δημοπρατηθούν και θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος.
Επίσης, τα έργα που ξεκίνησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής, με δική της πρωτοβουλία, στην παρακαμπτήρια δημοτική οδό Ν. Φώκαιας – Αθύτου, θα συνεχιστούν, με χρηματοδότηση του συγκεκριμένου φορέα, καθώς όπως έκρινε η αρμόδια Επιτροπή, πλέον τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την εκτέλεση των εργασιών. Οι προϋποθέσεις εξασφαλίστηκαν, με τη μεταγενέστερη της έναρξης των εργασιών, απόφαση τόσο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής, όσο και των Δημοτικών Συμβουλίων Κασσάνδρας και Παλλήνης, που ήταν προαπαιτούμενες.