Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:17:34 μμ
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:55

«Πνίγουν» με δάνειο το δήμο Δοϊράνης

«Υποθηκεύουν το μέλλον του δήμου Δοϊράνης, με δάνειο ύψους 300.000 ευρώ, εξ αιτίας της αδυναμίας του δημάρχου να φέρει στο δήμο πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από εθνικούς ή Ευρωπαϊκούς πόρους».
Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Νέα Εποχή δήμου Δοϊράνης, με επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη.
«Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δοϊράνης, αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Τερζενίδης εξέφρασε την αντίθεση της παράταξής του να παρθεί δάνειο για την εξόφληση τιμολογίων και τόνισε πως επί 20 μήνες δεν είδαμε καμία προσπάθεια του δημάρχου για να εξασφαλίσει ο δήμος πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, δεν πλησίασε στα Υπουργεία για να εξασφαλίσει κονδύλια.Αντίθετα, σε ένα μικρό και χρεωμένο δήμο, όπως λέει, ο ίδιος όρισε δυο αντιδημάρχους, ειδικό συνεργάτη δημάρχου και την ίδια στιγμή έκλεισε το δημοτικό αναψυκτήριο στην παραλία της λίμνης, για εκλογικές σκοπιμότητες, από το οποίο ο δήμος έπαιρνε μίσθωμα 11.000 ευρώ το χρόνο.
Ακόμη, ο κ. Τερζενίδης χαρακτήρισε πρόχειρη και παράτυπη την απόφαση, αφού ο δήμαρχος παρουσίασε μόνο μια προσφορά ιδιωτικής τράπεζας για το δάνειο. Και παρά το ότι ο κ. Τερζενίδης αποκάλυψε, πως το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η κρατική τράπεζα, δίνει ΣΤΑΘΕΡΟ επιτόκιο 5,9%, και κατά πολύ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ από το ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ που έδωσε η ιδιωτική, 6,29%, ο δήμαρχος χαρακτήρισε «ασήμαντη» τη διαφορά και επέμενε στην πρότασή του, η οποία ψηφίσθηκε από τα μέλη της πλειοψηφίας!»
Η ανακοίνωσή της Νέας Εποχής καταλήγει: «Ενας δήμαρχος που επί 20 μήνες αγνοεί την περιοχή της Αθήνας και των Υπουργείων, δεν προετοιμάζει μελέτες και δράσεις για χρηματοδοτήσεις, δεν έχει όραμα και δεν παίρνει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, θα οδηγείται στα γκισέ των ιδιωτικών τραπεζών, πνίγοντας με δάνεια τους δημότες, που επί δέκα χρόνια θα πληρώνουν από τα τακτικά έσοδα του δήμου τιμολόγια προμηθειών με τόκο 6,29%, ευχόμενοι να μην αυξηθεί και το επιτόκιο».