Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 11:31:38 μμ
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:02

Πόρισμα - πρόσχημα για να με πλήξουν

Ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη χορήγηση δελτίων μετακίνησης σε άτομα με αναπηρία από τη Ν.Α. Κιλκίς, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν διενεργήθηκε μόνο στη Ν.Α. Κιλκίς, αλλά και άλλες έντεκα νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας, όπου και διαπιστώθηκαν παρόμοια προβλήματα.
Καθίσταται προφανές από το κείμενο του πορίσματος των επιθεωρητών ότι δεν καταλογίζονται ποινικές ευθύνες ούτε στο πρόσωπό μου αλλά ούτε και σε υπαλλήλους της Ν.Α. Κιλκίς. Παράλληλα γίνεται απόλυτα σαφές ότι οι σχετικές αιτήσεις που υπεβλήθησαν από το ΚΤΕΛ Κιλκίς προς εμένα για τη χορήγηση των σχετικών βεβαιώσεων, ήταν απολύτως ασαφείς ως προς τα χρονικά διαστήματα που αφορούσαν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παρανόηση ως προς τους βεβαιωθέντες αριθμούς καρτών και κατά συνέπεια έλλειψη εκ μέρους μου οιουδήποτε δόλου. Μάλιστα με πρόσφατη ανακοίνωση του το ΚΤΕΛ ΚΙΛΚΙΣ έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για το ζήτημα αυτό και τονίζεται ότι ουδεμία υπαιτιότητα είχαμε τόσο εγώ, όσο και αρμόδιοι υπάλληλοι της Νομαρχίας.
Επιπρόσθετα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν γνώριζα πως τα έγγραφα αυτά επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από το ΚΤΕΛ ΚΙΛΚΙΣ προς είσπραξη επιχορήγησης. Άλλωστε μόνο αρμόδιο όργανο για να υπογράφει τα απαιτούμενα παραστατικά προς πληρωμή από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι η Δ/νση Υγείας – Πρόνοιας της Νομαρχίας και όχι ο Νομάρχης. Αυτό μάλιστα τονίζεται ρητά και στο επίμαχο πόρισμα.
Είναι γνωστό ότι καθ όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής δεν φοβήθηκα ποτέ τον έλεγχο τόσο των κρατικών οργάνων όσο και της δικαιοσύνης. Πρώτιστο μου μέλημα ήταν πάντοτε η εξυπηρέτηση του πολίτη και η ανάπτυξη του τόπου μου.»

Αναφορικά με την έκταση και τον τρόπο που παρουσιάστηκε η έκθεση αυτή από τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μπαλάσκας στη  ανακοίνωσή του καταλήγει:
«Πολιτεύομαι με όρους διαφάνειας και καθαρότητας, και τούτο δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να το αμφισβητήσει.
Είναι ξεκάθαρο ότι ενοχλεί ορισμένους η επιτυχημένη παρουσία μου στα πολιτικά πράγματα του νομού μας και η αγάπη του κόσμου, και επιδιώκουν με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο, να με πλήξουν.
Να είναι βέβαιοι ότι η εμπιστοσύνη των απλών ανθρώπων στο πρόσωπο μου, μου δίνει δύναμη για να αντιμετωπίσω επιθέσεις πίσω από τις οποίες είμαι βέβαιος ότι κρύβονται συμφέροντα που αποκλειστικό στόχο έχουν την πολιτική μου εξόντωση. Οι προσπάθειες αυτές είναι βέβαιο ότι θα ακυρωθούν από την ίδια την κοινωνία του Κιλκίς, από την οποία και κρινόμαστε όλοι μας καθημερινά».