Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 4:16:34 πμ
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 13:52

Πότε θα νομοθετήσετε την ένταξη του Κιλκίς στις παραμεθόριες;

Με σαφή και σχεδόν ειρωνικό τρόπο ο Βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης αποδοκιμάζει την αθέτηση της δέσμευσης του Υπουργού Εσωτερικών, τον Νοέμβριο του 2007 ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας περί συμπερίληψης του ν. Κιλκίς στο καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών, και τον ερωτά με νέα ερώτησή του στη Βουλή, πότε θα νομοθετήσει το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το πλήρες
Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007 στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανεξάρτητων Αρχών, Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και λοιπών ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών», ύστερα από παρέμβασή μου, διαβεβαιώσατε, στην Εθνική Αντιπροσωπεία και σε εμένα προσωπικά, ότι ο Ν.Κιλκίς θα χαρακτηριστεί ως παραμεθόριος στην επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου σας. Παρά και την τότε άποψή μου για ένταξη του Ν.Κιλκίς από κοινού με τους Νομούς Σερρών, Πέλλας και Δράμας αποδέχθηκα τη δέσμευσή σας ότι στο επόμενο νομοσχέδιο θα διευθετηθεί αυτό το ζήτημα. Μετά την παρέλευση ενός εξαμήνου,

Ερωτάται ο Υπουργός Εσωτερικών:
Πότε θα υπάρχει η επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να ενταχθεί ο Ν.Κιλκίς στο καθεστώς των παραμεθορίων περιοχών, κλείνοντας έτσι μια εκκρεμότητα διακριτικής μεταχείρισης για το Ν.Κιλκίς σε σχέση με όλους τους άλλους Νομούς της Θράκης και της Μακεδονίας η οποία ούτε κατανοητή είναι, ούτε πολιτικά πλέον προασπίσιμη.