Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 10:38:16 μμ
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 12:50

Προβληματικό έως επικίνδυνο κλείσιμο του πεζόδρομου

 Προβληματική  είναι η απόφαση του δήμου Κιλκίς να κλείσει με σταθερές και τεράστιες σιδερένιες μπάρες την πρόσβαση κάθε οχήματος στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου και στο ύψος της πιάτσας των ΤΑΧΙ.
Προβληματική έως επικίνδυνη είναι η πράξη αυτή, γιατί θα μπορούσε μια ή δυο μπάρες να έχουν τη δυνατότητα πρόσκαιρης απομάκρυνσης, ώστε σε έκτακτες καταστάσεις να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης, είτε από ένα ασθενοφόρο είτε από ένα πυροσβεστικό όχημα.
Προφανώς η αποφαση του δήμου υπαγορεύτηκε από την θεμιτή και επιβαλλόμενη λειτουργία του δρόμου ως πεζόδρομου για να μην παραβιάζεται από ασυνείδητους οδηγούς που άνευ λόγου κινούνται στον πεζόδρομο. Αλλά για το κλείσιμο έπρεπε να ληφθούν υπόψη και μια σειρά από άλλες παράμετροι.
Το γεγονός πως ο πεζόδρομος έχει μείνει ανοιχτός από τη μια του πλευρά, από την οδό Θεσσαλονίκης, δεν δίνει διέξοδο σε έκτακτες καταστάσεις, ιδιαίτερα μετά τις απογευματινές ώρες, όπου η πρόσβαση για μεγάλα οχήματα, όπως ένα πυροσβεστικό, είναι αδύνατη, λόγω των πολλών σταθμευμένων αυτοκινήτων στην περιοχή αυτή.