Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:30:17 μμ
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 12:24

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

 Ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, τη φλόγα του Έθνους.

  Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας μεταξύ άλλων, και τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνος και την ελευθερία μας ως Λαός.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που φέτος θα πρα γματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, στην πόλη του Κιλκίς, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

  

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

  Ώρα 07:30π.μ.: θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

 Ώρα 08:00π.μ.: Επίσημη έπαρση της  Ελληνικής Σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς   Κιλκίς, με τη συμμετοχή αγήματος απόδοσης τιμών της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας και αντιπροσωπειών των εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων της πόλης  του Κιλκίς.

Ώρα 10:30π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ.    Βαρθολομαίου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Αδάμο Παναγιώτηεκπαιδευτικό, κλάδου ΠΕ02 Φιλολόγων από το 1ο ΓΕΛ Κιλκίς.

 

Μετά την δοξολογία και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, θα ακολουθήσουν στο   Μνημείο Ηρώων Πεσόντων (Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς) οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Επιμνημόσυνη δέηση

Κατάθεση στεφάνων

Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Ώρα 11.45π.μ.: Προσέλευση των επισήμων στη Λ.Α.Φ. Κιλκίς.

Ώρα 12.00: Παρέλαση προ της εξέδρας των επισήμων, των αναπήρων και τραυματιών πολέμου, τμημάτων μαθητών, προσκόπων και οδηγών, καθώς και στρατιωτικών τμημάτων.