Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 8:32:41 πμ
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 12:01

Προς δημοπράτηση του κολυμβητηρίου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο έργο που θα δώσει πνοή στο Πολύκαστρο και διέξοδο στη νεολαία της ευρύτερης περιοχής, η κατασκευή κολυμβητηρίου στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Πολυκάστρου και δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο. Ο Δήμαρχος Πολυκάστρου, Δημήτρης Σμυδάκης, συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο, Γιάννη Παπαδόπουλο, συναντήθηκαν στην Αθήνα με το νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτζαξή, και τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, παίρνοντας οδηγίες και μελέτες για την κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου Πολυκάστρου.
Ο προϋπολογισμός του κολυμβητηρίου ανέρχεται σε 350.000 ευρώ και είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότησή του, η οποία έχει και την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑ.
Το μήκος του κολυμβητηρίου θα είναι 25 μέτρα και θα υπάρχει πρόβλεψη για να μετατραπεί στο μέλλον σε κλειστό.
Ο κ. Σμυδάκης σε δήλωσή του τονίζει πως η δημοπράτηση του έργου θα γίνει στις αρχές του 2010, ώστε πολύ γρήγορα να δοθεί σε χρήση στη νεολαία του Δήμου Πολυκάστρου και όλης της Παιονίας.
Στις αρχές του νέου έτους θα δημοπρατηθεί και ένα ακόμη αθλητικό έργο, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη η νεολαία του Πολυκάστρου, και που τόσα χρόνια περιμένει την υλοποίησή του, ο φωτισμός του Δημοτικού Σταδίου Πολυκάστρου, από τα λίγα μεγάλα γήπεδα του νομού που στερούνται σήμερα φωτισμού των εγκαταστάσεών του.
Ο προϋπολογισμός του έργου έχει τροποποιηθεί, για να μπορέσει να προχωρήσει η κατασκευή του, και ανέρχεται σε 140.000 ευρώ. Με βάση αυτό το ποσό γίνεται διορθωτική μελέτη του έργου.
Ο κ. Σμυδάκης ζήτησε από τον κ. Μπιτζαξή ζήτησε χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του στεγάστρου της κερκίδας και τη δημιουργία νέων αποδυτηρίων κάτω από την κερκίδα.
Σήμερα στο χώρο της κερκίδας όπου δεν υπάρχει στέγαστρο βρίσκονται τα αποδυτήρια της «Ολυμπιάδας» και οργανωμένο γυμναστήριο, χώροι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στεγανότητας, τα οποία θα λυθούν με την ολοκλήρωση του στεγάστρου.
Ο Γ.Γ.Α. ζήτησε την εκπόνηση μελέτης για το έργο, την οποία θα προετοιμάσει ο Δήμος, προκειμένου να προωθηθεί η χρηματοδότησή του.

ΥΠΕΧΩΔΕ
Οι κ. Σμυδάκης και Παπαδόπουλος βρέθηκαν και στο ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου εξετάστηκε η πορεία του έργου εγκιβωτισμού του καναλιού της βορειοδυτικής πλευράς της πόλης, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών και των νέων σχολείων.
Ο Δήμαρχος Πολυκάστρου τόνισε στα στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ πως πρόκειται για ένα καθοριστικής σημασίας έργο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης και αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.
To έργο έχει από το 2007 εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑ του Δήμου Πολυκάστρου, ύψους 870.000 ευρώ. Γεγονός που επιβεβαιώνει γι’ άλλη μια φορά τη μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση των προγραμμάτων.
Οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου ζήτησαν την τροποποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων, ώστε ένα μέρος του καναλιού να παραμείνει ανοιχτό, προκειμένου να προχωρήσουν στην έγκρισή της. Αυτό σημαίνει πως απαιτείται τροποποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και αμέσως μετά και της μελέτης του έργου, κάτι που θα γίνει άμεσα, ώστε να μην καθυστερήσει η κατασκευή του έργου.

ΥΠ.ΕΣ.
Οι αλλαγές στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είχαν σαν αποτέλεσμα και την καθυστέρηση στη λειτουργία του ΚΕΠ Πολυκάστρου, μια υπηρεσία πολύτιμη για τους δημότες του Πολυκάστρου και την εξυπηρέτησή τους, γι’ αυτό και η δημοτική αρχή προσπάθησε και κέρδισε το στοίχημα της υλοποίησης αυτής της δράσης.
Οι εγκαταστάσεις του ΚΕΠ στην πλατεία Τακαντζά είναι έτοιμες, όπως και η μηχανοργάνωσή του. Απομένει η ένταξη της λειτουργίας και των αμοιβών των υπαλλήλων του ΚΕΠ στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, δέσμευση που απέσπασε ο κ. Σμυδάκης, για άμεση υλοποίηση.
Τέλος, ο κ. Σμυδάκης συζήτησε στο ΥΠ.ΕΣ και τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης με τον νέο «Καποδίστρια», οι οποίες και θα ολοκληρωθούν τους πρώτους μήνες του 2010, ώστε οι ερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν στη βάση της νέας χωροταξίας των δήμων.
Ηδη επιστημονική ομάδα επεξεργάζεται τα θεσμικά ζητήματα αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης, τα οποία θα συζητηθούν από τις ΤΕΔΚ της χώρας και στο συνέδρια της ΚΕΔΚΕ, στις 18-20 Ιανουαρίου, ενώ ο διάλογος θα κλείσει με τα γεωγραφικά όρια και τις έδρες των νέων δήμων τον ερχόμενο Μάρτιο.