Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 10:00:03 πμ
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 10:16

Προσέλκυση κεφαλαίων-επενδύσεων στο Κιλκίς

Πρωτοβουλία προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων αναλαμβάνει η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς υπό τον κ. Παύλο Τονικίδη. Σε επιχειρηματικές αποστολές που οργανώνει στη Γερμανία, Ρωσία, Σουηδία και Εμιράτα θα παρουσιαστούν τα επενδυτικά πλεονεκτήματα του νομού Κιλκίς ως κομβικού σημείου που προσφέρει άμεση πρόσβαση σε Βαλκάνια και Ευρώπη.
Η παρουσίαση του νομού θα γίνει με πλήρη ανάλυση όλων των παραμέτρων (οικονομικών, συγκοινωνιακών, τεχνολογίας, εξειδικευμένης εργασίας κ.ο.κ.) που λαμβάνονται υπόψη για την χωροθέτηση μιας επένδυσης, ιδιαίτερα από διεθνή κεφάλαια. Η έκθεση αυτή συντάσσεται ήδη από το επιμελητήριο και θα είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο όταν και αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια του αναπαλαιωμένου κτηρίου που θα στεγάσει το Επιμελητήριο.
Ο κ. Τονικίδης σε δήλωσή του προς την ΠΡΩΙΝΗ τονίζει ότι στην αποστολή θα κληθούν να συμμετάσχουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι βουλευτές, ο Νομάρχης, δήμαρχοι του νομού και πρώτη ίσως αποστολή θα γίνει στη Σουηδία όπου ζουν και εργάζονται αλλά διακρίνονται και στο επιχειρείν χλιάδες Έλληνες, μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι Κιλκισιώτες..
Από τα κατά καιρούς ταξίδια του στη χώρα του Βορρά ο κ. πρόεδρος του Επιμελητηρίου διαπίστωσε, όπως ανέφερε, άγνοια των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει στους επενδυτές ο τόπος μας και ήταν αυτός ένας ακόμη λόγος που ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή το Επιμελητήριο.