espa pkm

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2026, 7:39:58 μμ
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 00:01

Πρόσκληση σε συζήτηση για το μέλλον του Βοτανικού Κήπου Κρουσίων

votanikos-khpos2
Πρωτοβουλία για το μέλλον του Βοτανικού Κήπου Κιλκίς αναλαμβάνουν τρεις φορείς του Κιλκίς, καλώντας σε σύσκεψη παράγοντες και φορείς του νομού.
Την πρόσκληση για συζήτηση απευθύνουν οι: Κοινωνία Πολιτών ν. Κιλκίς, Οικοκοινωνική Δράση, Μέτωπο κατά των Μεταλλείων καλούν: Βουλευτές Κιλκίς, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Δήμαρχο Κιλκίς, Δήμαρχο Παιονίας, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κιλκίς, Δ/ντρια ΚΓΕΒΕ, Προέδρους ΕΑΣ Κιλκίς και Παιονίας, ΑΝΚΙ Κιλκίς, ΜΥΡΕΨΟΣ, Δήμαρχο Ηράκλειας, Οικοπεριηγητής, Ξενοδοχείο Κρούσσια.
 Στην πρόσκληση αναφέρουν:
          «Η δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία διανύει η χώρα μας, έχει επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των Δημοσίων υπηρεσιών με σοβαρές επιπτώσεις στην υλοποίηση προγραμμάτων αναπτυξιακού χαρακτήρα. Αυτή η εξέλιξη έχει ως συνέπεια την παράταση της εκκρεμότητας της θεσμικής διευθέτησης λειτουργίας του Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων και γενικότερα της τουριστικής ανάπτυξης  του ορεινού όγκου Κρουσσίων.
          Πέρα από τους αναπτυξιακούς και ερευνητικούς σκοπούς του Βοτανικού Κήπου, οι οποίοι δεν εκπληρώνονται εδώ και τέσσερα χρόνια, κάθε μέρα που περνάει, λόγω έλλειψης προσωπικού, οι φθορές είναι ανεπανόρθωτες και η συντήρηση των φυτών και των εγκαταστάσεων ανύπαρκτη.
          Επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια φορείς και πολίτες του Δήμου Κιλκίς, με εθελοντική εργασία προσπάθησαν να συντηρήσουν, όσο ήταν εφικτό, την όλη κατάσταση. Αυτό όμως δεν ήταν και δεν είναι σε θέση να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα του Κήπου και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δώσει διεξόδους στους αναπτυξιακούς και ερευνητικούς σκοπούς του όλου εγχειρήματος.
          Οι παρακάτω υπογράφοντες φορείς, με αισθήματα ευθύνης, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του νομού Κιλκίς για μια διεξοδική συζήτηση στην κατεύθυνση δρομολόγησης και επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τον Βοτανικό Κήπο και γενικότερα τον ορεινό όγκο Κρουσσίων.
          Η θεματολογία την οποία επιβάλει η επικαιρότητα και οι ανάγκες του Βοτανικού Κήπου, είναι να εξετάσουμε τις πιθανές λύσεις που μπορούν να προκύψουν για μία από κοινού διεκδίκησή τους και δεύτερον να δούμε τους τρόπους οργανικής σύνδεσης του Βοτανικού Κήπου με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για την βιωσιμότητά του.
          Πιστεύουμε ότι οι δικές μας αγωνίες είναι και δικές σας αγωνίες για την αναπτυξιακή πορεία αυτού του τόπου.
          Σας καλούμε την Δευτέρα 11-02-13 και ώρα 19,00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς για την διερεύνηση και πιθανή δρομολόγηση εξελίξεων στο θέμα αυτό.»