Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 5:58:37 μμ
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:27

Προσλήψεις υπαλλήλων, σχεδόν παγωμένα τα τέλη

Με κύρια θέματα τις προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο και καθορισμό της οικονομικής πολιτικής για το 2010, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς. Όπως γνωστοποίησε στο Σώμα ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης, ο δήμος θα προχωρήσει σε κάλυψη 31 θέσεων τακτικού προσωπικού μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα θα καλυφθούν: μία θέση ΠΕ3 Πολιτικών Μηχανικών, μία θέση ΠΕ22 Πληροφορικής, μία θέση ΠΕ6 Τοπογράφων Μηχανικών, τρεις θέσεις ΤΕ22 Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μια θέση ΔΕ5 Δομικών Έργων, μία θέση ΔΕ29 Οδηγών απορριμματοφόρων, μία θέση ΔΕ30 Τεχνιτών Οικοδομικών Εργασιών, μία θέση ΔΕ35 Δενδροκηπουρών, οκτώ θέσεις ΥΕ16 Εργατών-Συνοδοί απορριμματοφόρων, θέσεις ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας, δύο θέσεις ΥΕ16 Εργατών Τεχνικών Έργων, δύο θέσεις ΥΕ16 Εργατών Κοιμητηρίων και μία θέση ΥΕ16 Εργατών Κήπων.
Πέραν των μόνιμων θέσεων, το Δ.Σ. αποφάσισε:
-Ν’ αποδεχθεί μέσω του Επιχειρησιακού Σχεδίου Μερικής Απασχόλησης του Υπουργείου Εσωτερικών, την κάλυψη 22 θέσεων μερικής απασχόλησης.
-Να εγκρίνει την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σύμβαση δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών στη καθαριότητα (20 θέσεις)
-Ν’ αποδεχθεί την απασχόληση 30 μαθητών του ΟΑΕΔ για πρακτική άσκηση στον δήμο
-Ν’ αποσπασθούν στο δήμο 7 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ)
Η πρόσληψη των 17 μόνιμων εργαζόμενων του τομέα Καθαριότητας σχετίζεται με την απόφαση του Δ.Σ. ν’ αυξηθούν κατά 2% το επόμενο έτος τ’ ανταποδοτικά τέλη. Για τα υπόλοιπα τέλη δεν θα υπάρξει καμιά αύξηση, ενώ θα γίνει αναπροσαρμογή των μισθωμάτων καταστημάτων της Β’ Δημοτικής Αγοράς, έτσι ώστε να προσεγγίσουν προς τα μισθώματα που ισχύουν στην υπόλοιπη αγορά της πόλης του Κιλκίς.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Π. Πασσαλίδης, επανέλαβε ότι τα τέλη θα πρέπει να καθορίζονται από μηδενική βάση κι ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ εκ μέρους της ελάσσονος μειοψηφίας ο Γ. Φαχουρίδης ζήτησε μείωση των δαπανών του δήμου και την καταγγελία των συμβολαίων μισθώματος των καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς. Όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, καθώς κι η Μ. Αμανατίδου τάχθηκαν κατά οποιαδήποτε αύξησης στα τέλη.
Στην ίδια συνεδρίαση, το Δ.Σ. μεταξύ των άλλων:
-δεν συναίνεσε στη παραχώρηση αγροτεμαχίου τεσσάρων στρεμμάτων του αγροκτήματος Βαπτιστή σε ιδιώτη για εγκατάσταση βιοτεχνίας ζωοτροφών, έπειτα από ανάλογη απόφαση του Τ.Σ. του εν λόγω οικισμού
-ενέκρινε τη χρηματοδότηση της ΚΔΕΚ για το διετές πρόγραμμα δράσης της (2010-2011)
Ενέκρινε (κατά πλειοψηφία) το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το έτος 2010.
Προ ημερήσιας διάταξης, ο κ. Τερζίδης γνωστοποίησε ότι παραχωρείται αίθουσα του δημοτικού καταστήματος στις δημοτικές παρατάξεις, γεγονός που επικρότησε ο κ. Πασσαλίδης. Απαντώντας σ’ ερωτήσεις συμβούλων, ο δήμαρχος του Κιλκίς τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:
-Ο δήμος θα ζητήσει έρευνα σε βάθος καταγγελιών περί σοβαρής ρύπανσης του υπεδάφους σε περιοχή που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά απ’ το Κιλκίς (κατάθεση στοιχείων εκ μέρους του Γ. Φαχουρίδη)
-θα προσκληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις εκδηλώσεις της 21ης Ιουνίου (ερώτηση Π. Πασσαλίδη).
-Ο Δήμος θεωρεί ότι στο νέο κτήριο του ΤΕΙ θα πρέπει να στεγαστεί και πανεπιστημιακού επιπέδου σχολή (ερώτηση Π. Πασσαλίδη, ο οποίος ζήτησε την μεγαλύτερη προβολή του ΤΕΙ Κιλκίς εκ μέρους του δήμου και την καλύτερη επαφή με τους φοιτητές του)
-Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου σχεδιάζει τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων (μ’ αφορμή τη γνωστοποίηση που έκανε ο Δ. Ιωκειμίδης για σύσταση Συλλόγου Φίλων ποδηλάτου στο Κιλκίς)
-Η λειτουργία των νέων κοιμητηρίων θ’ αρχίσει αμέσως μετά την κατασκευή των απαραίτητων προκάτ κτηρίων, τη πρόσληψη του προσωπικού και την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί σ’ αυτά (ερώτηση Λ. Ναλμπάντη)
-Αποκτήθηκαν απ’ το ΚΤΕΛ δύο μινι-μπας για την α τική συγκοινωνία, η πορεία της οποίας θα εξετασθεί σε σύσκεψη εντός των προσεχών ημερών (ερώτηση Μ. Ηλιάδη)