Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:45:19 μμ
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:49

Πρόσθετες χρηματοδοτήσεις για την πλατεία

 Με μια πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1.007.700 ευρώ από το υπουργείο Οικονομίας και από το πρόγραμμα INTERREG θα συνεχίσει ο δήμος Πολυκάστρου τα έργα στην κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου, όπως και με χρηματοδότηση 44.800 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή έργου της πλατείας. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πολυκάστρου έγινε αποδοχή της χρηματοδότησης, ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Σμυδάκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλής Τομπουλίδης, σημείωσαν πως γίνεται προσπάθεια πριν την παραλαβή της δεύτερης φάσης του έργου της πλατείας να βελτιωθούν οι όποιες ατέλειες, καθώς και στη λειτουργία του σιντριβανιού.
Ακόμη, το συμβούλιο αποδέχθηκε χρηματοδότηση 104.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας και 11.700 από το υπουργείο Εσωτερικών για βελτιώσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων του δήμου, καθώς και χρηματοδότηση 21.000 ευρώ για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα υπουργικής απόφασης για ρύθμιση οφειλών από δημοτικά τέλη, φόρους, εισφορές κλπ, και να δώσει τη δυνατότητα στους δημότες να κάνουν αίτηση ρύθμισης εντός διμήνου.
Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη χρηματοδότηση των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του δήμου, σύμφωνα με το ποσοστό του 1,5% των ακαθάριστων εσόδων του δήμου.