Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 3:10:21 μμ
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:45

Προτάσεις ελάφρυνσης των δανειοληπτών

Η παρουσία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου ήταν το κεντρικό θέμα της συνεδρίασης του Δ.Σ. την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου. Την παρουσίαση έκαναν εκπρόσωποι της ανάδοχης εταιρίας με το ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό. Με το πρόγραμμα "e-Επιμελητήριο" πλέον, όλα τα μέλη του ΕΒΕ ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο. Γεγονός που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου αλλά και χρήματος.


Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου έγινε παρουσία του πρώην προέδρου κ. Βασίλειου Σεργιαννίδη. Ο κ. Σεργιαννίδης αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την πρόσκληση κατέθεσε μια πρόταση για την ανακούφιση των επιχειρηματιών του νομού από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Ο π. πρόεδρος πρότεινε την παρέμβαση του ΕΒΕ Κιλκίς προς το Υπουργείο Οικονομικών ώστε τα δάνεια που έχουν συνάψει οι επιχειρηματίες με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου να μην επιβαρύνονται από την αύξηση του επιτοκίου των τραπεζών. Παράλληλα ο κ. Σεργιαννίδης πρότεινε την κατάργηση του 0,6% επί του δανείου, το οποίο πληρώνεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Η πρόταση του κ. Σεργιαννίδη έγινε ομόφωνα δεκτή και ήδη έχει συνταχθεί επιστολή προς τους αρμόδιους της κυβέρνησης η οποία έχει κοινοποιηθεί προς όλους τους Βουλευτές.
Από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες δράσεις του ΕΒΕ με την υλοποίηση των προγραμμάτων διασυνοριακής συνεργασίας, ενώ ο οικονομικός επόπτης κ. Αθανάσιος Τριανταφυλλίδης παρουσίασε τον προϋπολογισμό για το 2009 ο οποίος και εγκρίθηκε.
Τα μέλη του Δ.Σ. στο επόμενο διάστημα θα καταθέσουν προτάσεις για το περιεχόμενο της εκδήλωσης της κοπής της βασιλόπιττας για το νέο έτος.
Στη συνεδρίαση είχε προσκληθεί και ο πρώτος πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Χρήστος Σακαρίδης, ο οποίος ειδοποίησε ότι δεν μπορεί να παραστεί λόγω υποχρεώσεων. Διαβεβαίωσε το Δ.Σ. όμως ότι θα είναι παρών σε επόμενη συνεδρίαση.
Κατά τη συνεδρίαση το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Σταύρος Χατζηγεωργιάδης ευχαρίστησε τον κ. Β. Σεργιαννίδη για τη παρουσία του και την σημαντική του προσφορά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.