Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 2:52:30 πμ
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:56

Πρόταση Π. Πασσαλίδη για κατασκηνωτικό κέντρο

 Κάθε καλοκαίρι, υλοποιείται από το Δήμο Κιλκίς πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις. Από το τρέχον έτος όμως η φιλοξενία είναι επιλέξιμη μόνο για ΑΜΕΑ και παιδιά από τον αδελφοποιημένο Δήμο Λατσιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Οραμα και Δράση» με επικεφαλής τον Παύλο Πασσαλίδη. «Δημιουργείται έτσι μείζον πρόβλημα για τις διακοπές και την αναψυχή των παιδιών του Δήμου Κιλκίς αφού κάθε χρόνο πηγαίνουν σε κατασκηνώσεις γύρω στα 300 παιδιά με κόστος για το Δήμο 60.000_ κατά μέσο όρο.
Οφείλει η Δημοτική αρχή Κιλκίς να σχεδιάσει άμεσα εναλλακτική λύση αντιμετώπισης του προβλήματος. Εμείς ως συνδυασμός «ΟΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ» έχουμε πρόταση στο πρόγραμμα μας και  τη διατυπώσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, κατά τη συνεδρίαση της 26ης Μαΐου 2008, όπου και διαφάνηκε το πρόβλημα.
Προτείνουμε να κατασκευάσει ο Δήμος Κιλκίς στα όρια του δικές του ιδιόκτητες εγκαταστάσεις κατασκηνωτικού κέντρου. Χρειάζονται προς τούτο αρχικά: πολιτική βούληση, επιλογή του χώρου, προϋπολογισμός και τρόπος λειτουργίας. Το οικονομικό μέγεθος δεν είναι απαγορευτικό για το Δήμο Κιλκίς.
Η χρηματοδότηση είναι δυνατόν να γίνει μέσα από το πρόγραμμα ανάπτυξης του Αγροτικού Χώρου το οποίο τίθεται σε εφαρμογή εντός του έτους.
Να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι το κατασκηνωτικό κέντρο του Δήμου Κιλκίς που θα διαθέτει και πισίνα, θα είναι χρήσιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους,  αφού πέραν της φιλοξενίας των παιδιών θα δίνει τη δυνατότητα να το αξιοποιήσει και το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΤΟ.ΣΥ.Ν.), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.), καλλιτεχνικοί δημιουργοί  και μια σειρά από εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου.
Το έλλειμμα κοινωνικών υποδομών στο Δήμο Κιλκίς είναι εμφανές. Κάνουμε έκκληση  στη Δημοτική αρχή Κιλκίς, να υιοθετήσει την πρότασή μας, αυτή όπως και άλλες που θα ακολουθήσουνε από εμάς προς όφελος του συνόλου των συμπολιτών μας».