Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 10:22:14 μμ
Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 06:54

«Προτεραιότητα στα σοβαρά προβλήματα του ν. Κιλκίς»

Από τον επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» και νομαρχιακό σύμβουλο, Γιώργο Φραγγίδη, και τα μέλη της, Θανάση Τριανταφυλλίδη και Θανάση Τσιραμπίδη, δόθηκε στη δημοσιότητα η ακόλουθη δήλωση: «Τις μέρες αυτές και σε σχέση με το προηγούμενο Ν.Σ., είμαστε μάρτυρες μιας ανούσιας προσωπικής διαμάχης μεταξύ του κ. Νομάρχη και του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, σχετικά με την αναγραφή και εκτέλεση μικροέργων του νομού.
Επειδή θεωρούμε αυτού του είδους τις διαμάχες που ουσιαστικά γίνονται από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι σήμερα με το ίδιο περιεχόμενο πάντα ότι δεν ωφελούν και σε κάθε περίπτωση δεν   προσφέρουν τίποτε ουσιαστικά στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι πολίτες του νομού μας, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δηλώνει:
1) Ότι θεωρεί απαράδεκτη την συνέχιση της διαδικασίας των απ’ ευθείας αναθέσεων και των πρόχειρων μειοδοτικών διαγωνισμών που ακολουθεί ο κ. Νομάρχης για έργα που δεν έχουν το χαρακτήρα των επειγουσών και έκτακτων αναγκών, καθώς επίσης δεν αφορούν ζητήματα υγείας, ή παιδείας των κατοίκων του νομού.
2) Γνωρίζοντας πολύ καλά τη λειτουργία του Ν.Σ. και των υποχρεώσεων του Νομαρχιακού Συμβούλου, καθορίζει τη στάση της χωρίς να χρειάζεται αυτόκλητους  προστάτες και δηλώνει για μια ακόμη φορά σε σχέση με τις προαναφερόμενες διαδικασίες που ακολουθούνται από την πλειοψηφία του Ν.Σ. και τον κ. Νομάρχη, ότι  θα ψηφίζει μόνο την εκτέλεση έργων που αφορούν ζητήματα υγείας , παιδείας και όσα έχουν τον χαρακτήρα του έκτακτου και επείγοντος.
3) Μετά από αίτημα της παράταξής μας από τον Ιούλιο του 2007 και η μετέπειτα συζήτηση που έγινε κατέδειξε την κατάχρηση που γίνεται από τον κ. Νομάρχη της διαδικασίας των απ’ ευθείας αναθέσεων έργων και των πρόχειρων μειοδοτικών διαγωνισμών (18 εκ. ευρώ την τετραετία 2002-2006), μια διαδικασία που σίγουρα δεν προωθεί τη διαφάνεια, αλλά ούτε ενισχύει το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών του νομού μας, όσον αφορά την διαχείριση των οικονομικών από τη Ν.Α. Κιλκίς.
4) Πιστεύοντας ότι ο νομός μας αντιμετωπίζει τεράστια άλλα προβλήματα που αφορούν την καθημερινή ζωή των κατοίκων του (όπως για τους αγρότες οι τιμές στα προϊόντα τους, στις μέρες μας το σιτάρι, όπως και το κόστος παραγωγής – το καρτέλ του γάλακτος και η προώθηση του παραγόμενου κρέατος στο νομό – τα ζητήματα υγείας με την τη λειτουργία του νέου τμήματος και των μαγειρείων, καθώς και την κατασκευή νέας νοσοκομειακής μονάδας στο νοσοκομείο Κιλκίς – ζητήματα παιδείας με την αναβάθμιση του ΤΕΙ – οι επενδύσεις στο νομό και μη αναγνώριση του νομού μας ως παραμεθόριος  περιοχή – το ΕΣΠΑ – η λειτουργία του Βοτανικού κήπου -  η εκτέλεση έργων οδοποιίας και πολλά άλλα), θεωρούμε κουραστικές και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο τέτοιου είδους συζητήσεις και προπαντός  όταν συνεχίζονται και δι’ αλληλογραφίας και καλούμε το Ν.Σ., μαζί με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του νομού, σε συστράτευση για την γρήγορη και ουσιαστική προώθηση προς  λύση των μεγάλων προβλημάτων του νομού, που με την ύπαρξή τους εμποδίζουν και την ανάπτυξη του αλλά και δυσκολεύουν τη ζωή  των κατοίκων του, στην καθημερινότητά τους».