Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 2:32:45 πμ
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:55

Πρώτη μεγάλη σύσκεψη Δραγανίδη

draganidis


Σε μεγάλη σύσκεψη στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πολυκάστρου μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Δραγανίδης, την Παρασκευή 9 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ. Ο κ. Δραγανίδης στην πρώτη του δημόσια συγκέντρωση ανέλυσε το νόημα και τους στόχους του «Καλλικράτη» και τόνισε τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νέου Δήμου Παιονίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στρατηγική του συνδυασμού του, που θα οδηγήσει σε νικηφόρο αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές και ζήτησε την ενεργή στήριξη όλων των δημοτών για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του.
Συγκεκριμένα ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας ανέφερε:
«Ανέλαβα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω τον διάλογο για να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα για να δώσουμε σε όλη την περιοχή της Παιονίας τη θέση που της αξίζει.  Η σοβαρότητα του  «Καλλικράτη», που σχετίζεται με την αναδιάρθρωση της κοινωνίας μας, μου έδωσε την ώθηση για να αναλάβω την πρωτοβουλία για την συγκρότηση ενός αξιόλογου  συνδυασμού, ικανού να διαχειριστεί τη σοβαρή αυτή μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα στα πρώτα και δύσκολα βήματά της.  Σας κάλεσα λοιπόν εδώ για να ανταλλάξουμε απόψεις και να ξεκινήσουμε δίνοντας την πρότασή μας για το νέο δήμο».
Στη συνέχεια, ο κ. Δραγανίδης αναφέρθηκε στην οργάνωση του νέου Δήμου, των δημοτικών υπηρεσιών και κατέθεσε τις προτάσεις του για την οργάνωση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.  Πρότεινε τη σύσταση δύο φορέων που θ’ αναλάβουν την αναπτυξιακή διαδικασία.  Έναν για την γεωργία και κτηνοτροφία και έναν για την εκτέλεση έργων από το δήμο και τους ιδιώτες.  
«Οι δημοτικές υπηρεσίες ανάπτυξης, τόνισε, θα πρέπει να αναλάβουν την πληροφόρηση, την κατάρτιση μελετών,  την ένταξη έργων και την υλοποίησή τους, τόσο για τα δημοτικά έργα όσο και για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.  Αν δεν χρειαζόταν να αναπτυχθούν όλες αυτές οι αρμοδιότητες δεν θα χρειαζόταν και ο «Καλλικράτης».
Σας καλώ όλους να κρίνεται τους πάντες με αυστηρούς κανόνες ηθικής και διαφάνειας.  Να ανατρέψουμε την εικόνα που έχουν οι δημότες για όσους εμπλέκονται με τα κοινά.  Να αυτοοργανωθούμε σαν κοινωνία σε νέες βάσεις. Ο «Καλλικράτης» είναι μια ευκαιρία που σας καλώ να αξιοποιήσουμε.  Μπαίνω μπροστά και σας καλώ όλους να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε».
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας και συμφωνήθηκε ότι παρόμοιες συγκεντρώσεις θα γίνουν και στους άλλους δήμους που θα απαρτίσουν τον νέο δήμο Παιονίας.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ή έστειλαν μηνύματα στήριξης  τέως και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, ο τ. δήμαρχος Γ. Δαμιανίδης, τοπικοί παράγοντες, αντιπροσωπεία του Εμπορικού  Συλλόγου Πολυκάστρου, φίλοι και υποστηρικτές του Χρήστου Δραγανίδη, με ισχυρή την παρουσία της νεολαίας.