Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 11:09:21 μμ
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 07:24

Πρωτοβουλία Βαγγέλη Μπαλάσκα για Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Με πρωτοβουλία του νομάρχη Κιλκίς, Βαγγέλη Μπαλάσκα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Η σύσκεψη έγινε το πρωί της περασμένης Δευτέρας, στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ασημακίδη, και σ’ αυτήν συμμετείχαν εκτός του κ. Μπαλάσκα, ο μηχανολόγος-μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. κ. Πετρίδης, ο Πρόεδρος του σωματείου των Νεφροπαθών Κιλκίς, κ. Τριανταφυλλίδης και ο Δ/ντης της μονάδας τεχνητού νεφρού, κ. Κουκούδης. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν διεξοδικά το θέμα της μετεγκατάστασης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Κιλκίς.
Συγκεκριμένα και εν όψει της διοικητικής παραλαβής της νέας πτέρυγας, εντός των προσεχών 15 ημερών, αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση του συστήματος ώσμωσης της καινούργιας εγκατάστασης, ύστερα από την υποβολή του σχετικού αιτήματος από τον κ. Κουκούδη, προκειμένου να λειτουργούν πλήρως και με ασφάλεια και οι δώδεκα θέσεις αιμοκάθαρσης.
Η λειτουργία της μονάδας στη νέα πτέρυγα θα ξεκινήσει εντός του προσεχούς Ιουνίου και θα εξυπηρετεί διπλάσιο αριθμό νεφροπαθών σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση. Καθίσταται έτσι προφανής η σημασία της μετεγκατάστασης αυτής για την ανακούφιση των νεφροπαθών του νομού μας.