Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:11:13 πμ
Κυριακή, 03 Μαϊος 2009 07:16

Πρώτοι και καλύτεροι για το περιβάλλον!

Βρισκόμαστε στο έτος 2150. Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει επηρεάσει καταστροφικά το κλίμα της γης. Η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει τόσο που πολλά νησιά της Ελλάδας έχουν "βυθιστεί". Πολλές περιοχές της Νότιας Ελλάδας έχουν ερημοποιηθεί. Παρακολουθούμε μια παρέα μαθητών που επιστρέφει από το σχολείο που κλείνει για τις καλοκαιρινές διακοπές…Η παρέα σχεδιάζει μια εκδρομή. Η γιαγιά των παιδιών έχει μια ιδέα. Αλλά δεν θα πάνε όλα καλά…


Το παραπάνω είναι το σενάριο ταινίας μικρού μήκους της ομάδας Περιβαλλοντικής της Α’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Καμπάνη.
Η ομάδα συμμετείχε με επιτυχία σε πανελλαδικό διαγωνισμό ταινίας για το περιβάλλον με τον τίτλο «Η εκδρομή». Η ταινία κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων πανελλαδικά και πήρε το πρώτο βραβείο για την Κεντρική Μακεδονία στον διαγωνισμό στο οποίο συμμετείχαν σχολεία και διάφοροι φορείς με πάνω από 65 συμμετοχές ταινιών στο διάστημα Μαρτίου-Απριλίου.
Ο διαγωνισμός έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα των μαθητών, με συντονιστή τον καθηγητή κ. Γενιτζέ, να προβληματιστούν άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με σοβαρό ύφος, για την φθορά του φυσικού περιβάλλοντος, για το μέλλον του φυσικού πλούτου γενικότερα και την δυνατότητα συμμετοχής και ενεργοποίησης των πολιτών για την αναστροφή της κατάστασης στον πλανήτη.
«Ο ενθουσιασμός των παιδιών για την δημιουργία της ταινίας αλλά και η υποστήριξή της από όλη τη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, ήταν σπουδαία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Λυκείου, Ιωάννης Παπαδάκης.
Η ομάδα είναι ιδιαίτερα δραστηριοποιημένη, καθώς την προηγούμενη σχολική χρονιά, είχε δημιούργησε και άλλη μια αξιοπρόσεκτη ταινία μεγάλου μήκους για το περιβάλλον. Στις 9 Μαΐου 2009, στο Ευγενίδειο Ιδρυμα στην Αθήνα, θα γίνει η βράβευση της ομάδας.
Την ταινία μπορεί να δει κανείς στο Διαδίκτυο, www.smsofyouth.gr, που είναι και ο οργανωτής του διαγωνισμού και στο ιστολόγιο του σχολείου http://blogs.sch.gr/lykkamp.