Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:35:17 πμ
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 22:27

Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση στην ΩΡΛ του Νοσοκομείου Κιλκίς

Για πρώτη φορά στο Γ. Ν. Κιλκίς, με τη βοήθεια του Θεού, εξαιρετικών συναδέλφων και την εμπιστοσύνη της ασθενούς μου, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μια επέμβαση που έμοιαζε μακρινό όνειρο.
Η ασθενής προσήλθε εκτάκτως στο ιατρείο μου λόγω ρινορραγίας. Από την εξέταση διαπιστώθηκαν πολύποδες που έκλειναν τελείως τη μύτη της, οι οποίοι προέρχονταν και από το ιγμόρειο.

Αυτός ήταν ο λόγος που ήθελα να γίνει όσο το δυνατόν πιο ατραυματικά η επέμβαση. Δημιουργήθηκε μια ομάδα άξιων επιστημόνων του νοσοκομείου μας και όλοι μαζί τολμήσαμε και τα καταφέραμε έχοντας ο καθένας ως κύριο μέλημά του την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Έτσι ο άρτιας επιστημονικής κατάρτισης αναισθησιολόγος Χούρης Ισαάκ με τη βοηθό του Αναστασία Παπαδοπούλου, εγώ με τους εξαιρετικούς συνεργάτες μου Ιωάννη Κωνσταντινίδη, και Ζιώγα Παναγιώτα και εργαλιοδότρια την Πηνελόπη Βασιλειάδου, δημιουργήσαμε ένα δυνατό team, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουμε επιτυχώς μια επέμβαση που δεν έχει ξαναγίνει στο νομό μας.
Λειτουργική ενδοσκοπική χειρουργική (FESS)
Με τη σύγχρονη μέθοδο της ενδοσκοπικής χειρουργικής, αφαιρέθηκαν οι πολύποδες τόσο του ιγμορείου όσο και της μύτης, η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και την επόμενη ημέρα η ασθενής βρισκόταν σπίτι της.
Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα, που είχε ως αποτέλεσμα να ανεβάσουμε το επίπεδο της ΩΡΛ χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου στο νομό μας!

Χριστίνα Χρυσοχοϊδου
Διευθύντρια ΩΡΛ Νοσοκομείου Κιλκίς