Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:32:18 πμ
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 11:35

Ψήφισμα για το κλείσιμο της λαϊκής αγοράς του Π. Αγιονερίου από το Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Π. Αγιονερίου, με αφορμή το κλείσιμο της λαϊκής αγοράς του χωριού, εκδίδει το παρακάτω ψήφισμα:

 

«Εμείς οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Π. Αγιονερίου, μέσα από τη δράση μας όλα τα χρόνια, επιδιώκουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ό,τι καλύτερο σε σχέση με τη μόρφωση και τη διαπαιδαγώγησή τους, τις συνθήκες που μεγαλώνουν και αναπτύσσονται. Έχουμε επιλέξει να ζήσουμε στο χωριό μας και προσπαθούμε οι συνθήκες να βελτιώνονται διαρκώς, ώστε και τα παιδιά μας να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους, παρά τις όποιες δυσκολίες και την έλλειψη στήριξης.

Η πρόσφατη απόφαση για το «κλείσιμο» της λαϊκής αγοράς στο χωριό μας, προκάλεσε σε όλους μας απορία και αναστάτωση. Όπως είναι γνωστό η λαϊκή αγορά της Κυριακής, λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια, αποτελώντας πλέον σημείο συνάντησης κατοίκων και επισκεπτών, δίνοντας ζωή στο χωριό μας. Από τη λειτουργία του είναι κερδισμένοι όλοι, οι επαγγελματίες του χωριού, οι παραγωγοί και έμποροι που έρχονται, οι κάτοικοι που τους δίνεται η δυνατότητα να προμηθεύονται φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, στηρίζοντας ταυτόχρονα τοπικούς και μικρούς παραγωγούς. Ενώ και η επίδραση στα παιδιά μας είναι θετική, από τη σκοπιά της ποικιλίας των ερεθισμάτων που δέχονται, της κοινωνικοποίησής τους.  

Με το ψήφισμά μας εκφράζουμε τη διαφωνία μας με το κλείσιμο λαϊκής, τονίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί έναν ακόμα επιβαρυντικό παράγοντα για την καθημερινότητα των κατοίκων της τοπικής μας κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, μας γεννιέται η απορία, πώς είναι δυνατόν μία «παράνομη» λαϊκή αγορά να λειτουργεί τόσα χρόνια, να την έχουν επισκεφτεί όλοι σχεδόν οι εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης και όχι μόνο, αλλά κανένας – ενώ γνώριζε – να μην έπραξε το αυτονόητο: να πάρει της απαραίτητες πρωτοβουλίες για την νομιμοποίησή της και την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Εμείς, οι γονείς, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους κατοίκους και τους φορείς του χωριού μας και ζητάμε άμεσα να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες, ώστε να ξαναλειτουργήσει η λαϊκή αγορά, την ημέρα και τις ώρες που λειτουργούσε μέχρι σήμερα, με τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτό έμποροι και παραγωγοί ειδών διατροφής, και επιπλέον να μην μπει κανένα πρόστιμο στους παραγωγούς και εμπόρους για το οποίο δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι.»